Щира усмішка зігріває серця і притягує погляди, немов магніт. Але тільки в тому разі, якщо зуби — здорові, рівні та білі. Щоб вони такими були, стоматолога варто відвідувати регулярно, а не лише тоді, коли заболить. Швидко оформити кредит онлайн в Україні можна й на стоматологічні послуги. Як, зрештою, на будь-які цілі. Це зручно, безпечно, і, враховуючи інфляцію, вигідно. Адже відкладати з зарплати можна довго, бо гроші в умовах кризи стрімко знецінюються. 

Заможні люди витрачають на красиву усмішку шалені кошти. Та, насправді, мати її можна і без надвеликих витрат. Просто запам’ятайте кілька важливих правил по догляду за зубами та яснами і ваш подих завжди буде свіжим. 

  1. Потоваришуйте з пастою та щіткою

Не смійтеся: підібрати зубну пасту та щітку, які підходитимуть саме вам, не так просто, як здається. Адже на ринку їх велика безліч. Щітку краще вибирати середньої жорсткості з гнучкою голівкою та натуральною щетиною. Паста не повинна викликати відчуття печії. Також дізнайтеся у свого стоматолога, чи варто купувати пасту з фтором. У більшості регіонів України цього мінералу й так достатньо у питній воді. Його надлишок в організмі буде некорисним.

Відбілюючі пасти — агресивні і можуть пошкодити емаль, тому користуйтеся ними не частіше, ніж раз на тиждень.

Не забувайте чистити зуби зранку та ввечері. І полощіть рот водою кожного разу після їжі. 

     2. Користуйтеся флосом і рідиною для полоскання

Любите шашлик? Полюбіть і зубну нитку. М’ясні волокна неможливо видалити із зубних проміжків щіткою. Тому скористайтеся флосом, а після процедури продезинфікуйте ротову порожнину спеціальною рідиною.

     3. Харчуйтеся правильно

Цей вислів ми чуємо звідусіль і він уже набив оскому. Та з пісні слів не викинути: 

якщо ви будете часто харчуватися фастфудом, пити кока-колу, втамовувати голод чіпсами та іншими смаколиками, про здоровий вигляд, у тому числі й зубів, доведеться забути. Вживайте продукти, багаті кальцієм та фосфором: молочку, рибу. Не нехтуйте овочами й фруктами. Якщо не можете відмовитися від чаю, надавайте перевагу зеленому. Частіше тренуйте щелепи твердою їжею: морквою, яблуками.

     4. Уникайте контрастів

Кава з морозивом у кафе виглядає так привабливо! Але нехай вона залишиться у вашому інстаграмі у вигляді фото. Морозиво ви можете з’їсти, але доведеться почекати, поки напій охолоне. Різну за температурою їжу вживати категорично не можна! Вона призводить до мікротріщин в емалі зубів. У ці мікротріщини не забаряться потрапити мікроби і зроблять там свою чорну справу.

     5. Робіть вправи для щік та ясен

Це просто: полощіть ротову порожнину якомога активніше, так, щоб відчувалося напруження в щоках. Три хвилини, щоразу після їжі. І ваші щічки та ясна будуть в тонусі.

     6. Зав’яжіть нарешті з палінням

Ну серйозно: хто палить у 21 столытті. Це давно немодно, дорого та ще й шкідливо. Насамперед, для зубів. У курців “зі стажем” звужуються судини та порушується кровообіг. У тому числі й в ротовій порожнині. З часом це призводить до розхитування зубів. Тому, жовтий колір емалі, який завше видає запекло курця, це лише вершина айсбергу.

     7. Регулярний огляд у лікаря

Відвідувати стоматолога потрібно не рідше, ніж раз на півроку. Обов’язково робіть гігієнічне чищення. Фахівець повиганяє мікробів звідти, куди щіткою ви аж ніяк не дотягнетеся. Це позбавить вас від можливого лікування в майбутньому.

Пам’ятайте: профілактика — це завжди легше, швидше і дешевше, ніж лікування.