Мабуть кожному сучасному власнику квартири чи приватного будинку знайомий такий тип покриття для підлоги, як паркет. Проте, далеко не всі знають, які особливості приманні данному матеріалу. Насправді паркетні дошки https://albero.com.ua/ru/products/parketna_doshka_73 мають дуже цікаву побудову. Рекомендується ознайомитися з цікавими фактами, що супроводжують цей тип покриття для підлоги. Завдяки цікавій побудові такої підлоги, є можливість створити фактично будь-який стиль для приміщення. Адже ніхто не забороняє комбінувати між собою одразу декілька варіантів паркетної дошки. 

Навіщо купують паркетні дошки?

Україна заповнена будівлями, в яких встановлена саме паркетна дошка. Цікавим є те, що для виготовлення цього типу підлоги використовується декілька варіантів матеріалу – це бук, черешня, клен, дуб, або ж інші типи темних пород дерева. Серед приміщень, в яких частіше за все встановлюється така сировина, можна відзначити:

  • Кухня;
  • Їдальня;
  • Кімната відпочинку. 

Незважаючи на те, що наразі можна відзначити одразу декілька варіантів які прийшли на заміну паркету – керамічна плитка, вініл, оброблена деревина, всі вони не йдуть ні в яке порівняння з тими перевагами, якими може здивувати паркетна дошка. Є принаймні декілька важливих переваг, заради яких цей матеріал варто придбати:

  • Правильно встановлений паркет буде міцним і легким в очистці; 
  • Паркет стійкий до плям і певної кількості рідини;
  • Приємна ціна;
  • Екологічне походження, що захищає від виникнення алергічної реакції;
  • Здатний витримати десятки років використання. 

Використання такої підлоги точно не викличе ніяких проблем, тому що навіть якщо з’являться бодай якісь ознаки зносу, з ними можна буде легко впоратися за допомогою звичайного наждачного паперу, адже він дозволить легко відновити зовнішній вигляд за лічені хвилини. Достатньо всього лише відшліфувати поверхню та покрити її лаком. Підлога знову почне виглядати так, ніби вона є абсолютно новою. Найкраща частина такого типу підлоги полягає в тому, що ви можете встановити її безпосередньо на бетонне покриття й з цим також не виникне ніяких проблем. 

cglEJzqIyOclOfVJwfyDoAS-A4WZesnzwT9U7PlgxrDHPs7tPXI_1mMDDjfpQJjVzayCXtvuKZL7_Yo84sggGgTgjpx8l8Bo_WArSICMbzzGKQTpipURFLZM374EpR1-Qf6AO4nLHXCHx2Nc46qOjSI

Чи актуальний паркет в 2022 році?

Як це вже було вказано, паркетну підлогу використовують десятиліттями.  Незважаючи на те, що популярність цього матеріалу дещо знизилася на початку 2000-х, паркету вдалося здійснити свого роду відродження в популярності. Адже останні 2-3 роки, люди все більше надають перевагу саму такому покриттю підлоги. Попит на готовий і збірний паркет ще ніколи не був настільки високим, як зараз.

Що стосується основи для такої підлоги, то найпопулярнішими варіантами однозначно є бук, а не дуб. Є можливість купити збірний паркет з хвилястою, промасленную поверхнею. Вартість такого виробу є більш ніж оправданою. Виробники цієї підлоги намагаються зробити її максимально довговічною. Вони намагаються полегшити догляд й обслуговування, незалежно від приміщення в якому буде встановлено такий паркет.