Контактні лінзи та краплі для очей – два основні елементи, які обов’язково мають бути під рукою у потрібний момент. Як правило, люди, які носять лінзи, вже давно використовують краплі для очей, переслідуючи при цьому різні цілі. Тому, як тільки ви ознайомилися з величезним каталогом лінз https://opticaluxor.ua/catalog/kontaktni-linzi, необхідно відразу ж переходити до пошуку якісних і відповідних крапель.

Однак далеко не всі знають, як правильно користуватися краплями, а тому виникають такі поширені питання:

  1. Чи можна капати очі, не знімаючи контактні лінзи?
  2. Які відмінності при використанні різних крапель для очей?
  3. Які наслідки для очей у разі неправильно підібраних крапель?

Щоб не допустити серйозних помилок, рекомендується спочатку проконсультуватися з досвідченим лікарем-офтальмологом, який проведе огляд пацієнта та підбере певний склад або відразу кілька крапель на вибір.

Лікувальні краплі для очей

Представлені краплі призначені для лікування різних очних захворювань. Цей список містить:

  • антибактеріальні;
  • протизапальні;
  • протиалергічні та інші види.

У складі міститься різна кількість консервантів, хімічно активних компонентів.

Враховуючи той факт, що більшість контактних лінз були створені на основі полімерних матеріалів, така оптика здатна накопичувати та всіляко взаємодіяти з активними речовинами. Тому перед тим, як закапати очі лікувальними краплями, необхідно зняти лінзи. В іншому випадку відбудеться небажана реакція, яка призведе до проблем із зором і тим самим погіршить оптичні властивості лінз.

Зволожуючі краплі для очей

Основна мета при використанні таких крапель полягає у достатньому зволоженні, змащуванні очної поверхні, щоб унеможливити неприємні відчуття сухості. Великий вибір крапель представлений у каталозі https://opticaluxor.ua/catalog/kontaktni-linzi/krapli, де можна підібрати одразу кілька відповідних варіантів.

Головний компонент у складі – це дистильована вода, яка чудово поєднується зі всілякими агентами зволожуючого типу. Перевагою таких крапель є їхній склад, який максимально наближений до натуральної людської сльози. Користуватися цими краплями можна протягом усього дня і при цьому зовсім необов’язково щоразу знімати контактні лінзи.  Найчастіше зволожуючі краплі призначає лікар-офтальмолог, коли відзначають синдром «сухого ока». Таким чином, вдасться покращити комфортні умови при регулярному носінні оптики.