Модульні споруди з’явилися в нашій країні порівняно недавно, й вже встигли завоювати популярність серед власників бізнесу. Але чи можна використовувати такі споруди для житла? Безперечно. Саме так уже роблять в Європі, США, в інших частинах світу. Пов’язують це з економічною вигодою будівель, які швидко встановлюються.

Охарактеризувати житлові контейнери можна в кількох словах: вони довговічні, швидко монтовані, енергоефективні та недорогі. На інтернет-майданчику компанії «Булава Транс» представлений великий вибір готових до експлуатації модулів різних типів. Замовникам пропонуються блок-контейнери з різними параметрами технічного плану. Площа конструкції залежить від багатьох чинників. Це і призначення, і кількість людей, яким треба організувати зручні умови для життєдіяльності. 

Житлові контейнери: особливості

Розбірні блоки застосовуються там, де капітальне житло будуватиме дорого чи непрактично. І тема недорого житла увагою обділена ніколи не буде.

Житловий контейнер експлуатується як тимчасовий об’єкт (який можна переміщати в різні місця), так і постійний пункт дислокації в цивільній, військовій, промисловій сферах. Даний виріб виготовляється з металу, а також має термоізоляцію, завдяки якій конструкція може виступати як житлове та робоче приміщення.

У такі контейнери можна провести всі необхідні комунікації (воду, електрику) й навіть обладнати під свої потреби:

  • санвузол;
  • кухню.

Існують одноблочні та двоблочні конструкції. У першому варіанті приміщення можна розмістити 2 особи.

Будівля із двох блоків надає значно більше можливостей щодо внутрішнього простору, який розрахований на 4 особи.

Переваги житлових контейнерів

За індивідуальними вимогами у житловому контейнері можливе встановлення допоміжного обладнання, такого як охоронна система, протипожежна сигналізація, кондиціонер, інше.

Модульні сучасні будинки зводяться із спеціальних блоків, що виробляються на заводі. Вони утеплені, захищені від протягів, факторів довкілля.

Після того, як даний об’єкт перестав використовуватися, він досить швидко демонтується і легко транспортується. Перевезення просте ще й тому, що для цього не потрібні дозволи. Далі можлива повторна установка: конструкцію легко зібрати знову на новому місці.

Також такі конструкції відрізняються екологічною безпекою: матеріали, що використовуються при їх виробництві, шкоди природі не завдають.