Для кожного лікаря-стоматолога важливо, щоб його робоче місце було обладнано максимально ефективно. Адже від того, наскільки комфортно почувається лікар та пацієнт залежатиме кінцевий результат лікування.

У цій статті ми пропонуємо вам розглянути варіанти найкращого стоматологічного обладнання від якісних та перевірених виробників. А також дослідити співвідношення ціни-якості установки в стоматологічний кабінет та знайти ту, що підійде саме вам. 

Стоматологічна установка: які бувають та особливості вибору

Професіоналам своєї справи відповідно потрібне і професійне обладнання високої якості. Тому, якщо у вас виникла потреба в новій стоматологічній установці, то під час її вибору рекомендуємо звертати увагу на такі фактори:

  • Перевірений виробник. Коли ви не можете зробити вибір з декількох моделей, рекомендуємо надавати перевагу відомому бренду, який надає можливість отримати доступ до відгуків про свої товари реальних покупців, аніж купляти дешевше, проте у невідомих сервісах
  • Комплектація. Від неї залежить кількість, швидкість та особливості виконання стоматологічних робіт, які ви зможете здійснити. Наприклад, пристосування для імплантології та ендодонтії – сучасна установка для стоматології може мати таке у своєму комплекті, а може й не мати і у такому випадку ваші професійні можливості будуть частково обмежені. Бажано, щоб у комплекті були лампи, що полімеризують, монітори, системи для подачі повітря. Також обов’язково зверніть увагу на наявність додаткових інструментів та додаткових світильників.
  • Сервісне обслуговування. Буде набагато кращим, якщо виробник, в якого ви купуєте установки, сам пропонує сервісне обслуговування для своєї продукції. Це гарантія того, що набута система прослужить вам довше.

Основні характеристики стоматологічних установок

Ціна стоматологічної установки напряму залежить від особливостей її конструкції. Такі системи мають різні спектри характеристик. 

Наприклад, за типом приводу стоматологічні установки бувають:

  • Електричні. Тобто у них передбачені електромотори та п’єзоелектричні скалери.
  • Повітряні. Разом з ними можна використовувати мікромоторні, лазерні та турбінні наконечники. У таких моделях передбачено повітряно-водяну систему охолодження.

Стоматологічні крісла пацієнта можуть бути:

  • Електромеханічні. Такі моделі є найнадійнішими, але цим також обумовлена ​​їхня висока ціна.
  • Гідравлічні. Їхня вартість нижча, ніж електромеханічних, але при цьому і ступінь надійності дещо нижчий.

Блок для асистента може включати слиновідсмоктувачі різних типів:

  • Інжекторний.
  • Вакуумний.

Стоматологічна установка може мати різну кількість педалей:

  • Дві. Для корекції положення крісла пацієнта та управління різними інструментами.
  • Дві та додаткові, що дозволяють спростити рутину стоматолога.

Гідроблок у стоматологічній установці може бути:

  • З простою скляною чашею. Має невисоку вартість.
  • З чашею із поворотним механізмом. Такий варіант зручніший в експлуатації для асистента.

За типом блоку для лікаря стоматологічної установки бувають:

  • З нижньою подачею інструменту. Вони дають лікареві свободу для рухів, але слід дивитися, щоб наконечники не випадали з фіксатора.
  • З верхньою подачею інструменту. Плюс такої конструкції – вона має зручний механізм повернення інструментів.

Також установка стоматологічна може бути портативна та стаціонарна. 

Різноманіття цін на стоматологічні установки

Сьогодні виробники пропонують у широкому асортименті стоматологічні установки, але ціни зовсім різні. За таких умов пошук потрібної саме вам установки займає дещо більше часу, проте дає можливість знайти товар у різних цінових категоріях: і бюджетних, і преміум-класу.

Найбільш доступні та популярні варіанти – китайські стоматологічні установки. У середній ціновій категорії – південнокорейські та італійські стоматологічні установки. Серед преміальних моделей – італійські, німецькі та японські.

Під час купівлі стоматологічних установок завжди пам’ятайте про те, що це придбання техніки принаймні на декілька років – це означає, що передусім важливою є якість товару, а ціна є вторинним фактором. Також рекомендуємо перед остаточною купівлею ретельно вивчити розгорнутий опис товару.