Гліцерин застосовується для обслуговування систем опалення як ефективний засіб що додається до теплоносіїв та виконує одразу декілька важливих функцій. 

Купити гліцерин від виробника можна за посиланням https://www.glicerin.com.ua/ в необмеженій кількості та зручній для користувача упаковці.

Як використовують гліцерин: змішування з водою

У склад теплоносія можна додавати гліцерин як спеціалізовану хімічну рідину яка має особливі користувацькі характеристики. Для того, щоб досягнути бажаного ефекту, концентрація гліцерину у теплоносії має складати не менше 20%. Зазвичай кількість гліцерину у теплоносії не перевищує 50%. Хоча є декілька різновидів систем, де гліцерин на 100% заповнює опалювальну чи охолоджувальну систему.

Змішувати гліцерин з водою дуже просто оскільки він повністю розчиняється у воді в будь-якій кількості та пропорції, але важливо зберегти необхідний відсоток цієї речовини. Для цього можна застосовувати різні засоби контролю, але в основному порівнюють кількість гліцерину у відсотковому значенні порівняно з всією масою води яка є у тепловій системі. Якщо в системі опалення вже є вода і потрібно додати гліцерин, відбирають ту кількість теплоносія, яку необхідно заповнити гліцерином. Для виконання цієї технологічної дії не потрібно застосовувати особливих засобів безпеки оскільки гліцерин не має шкідливого впливу на користувачів.

Переваги використання гліцерину

Гліцерин – екологічно безпечний та простий у застосуванні вид теплоносія. Якісні характеристики гліцерину щодо безпечності використання значно вищі порівняно з ще одним популярним видом теплоносія – етиленгліколь.

Коефіцієнт в’язкості гліцерину значно вищий ніж у звичайної або дистильованої води, що зокрема є корисною характеристикою для якісної теплопередачі.

Стабільність властивостей

Гліцерин має високу стабільність своїх фізичних і хімічних властивостей тому навіть у значному діапазоні температур продовжує зберігати базові параметри – в’язкість, рівень теплопередачі, мінімальний відсоток випаровування. Також гліцерин – ефективна протидія замерзанню і може використовуватися як антифриз для пристроїв і систем що можуть опинятися на дільницях з низькими температурами.

Однією з обов’язкових властивостей гліцерину є його хімічна нейтральність до металу та різноманітних виробів з синтетичного пластику. Міцність і витривалість гліцерину створює додаткову стійкість опалювальній системі та всім її компонентам. Нагрівальний пристрій, труби, радіатори, різноманітні пристрої регуляції інтенсивності роботи системи зберігають свою ефективність та не піддаються корозійним впливам, зносу.

Навіть при сильних відємних температурах гліцерин зберігає свою в’язкість, тобто система не розмерзнеться і виконуватиме за потреби функцію нагрівання. Це особливо важливо для складських приміщень, промислових обєктів де використовуються не всі потужності. Також такий вид антифризу-теплоносія необхідний для приміщень, віддалених від інфраструктури і де котел вмикається тільки після прибуття власників чи орендаторів.