Матусям з немовлятами та малолітніми дітьми потрібно встигати робити багато справ. Їх необхідно поєднувати або робити одночасно. Щоб полегшити ведення домогосподарства, виробники випускають побутову техніку, що виконує задачі з готування та прибирання. Розглянемо, які девайси варто купити для допомоги молодій мамі.

Для готування

Цей процес займає багато часу та енергії. Матусі піклуються про харчування дитини й часто готують маленькими порціями на один раз. Якщо виконувати всі процеси на плиті, потрібен постійний контроль. З малою дитиною чи немовлям наглядати за каструлями та сковорідками важко. Для автоматичного готування їжі можна придбати окремий девайс — мультиварки у Львові продаються з режимами, які важливі для формування повноцінного харчування:

  • скороварка;
  • пароварка;
  • суп;
  • молочна каша;
  • рис;
  • гречка.

Пристрій здатен готувати випічку. Ви зможете спекти малечі яблука чи легкий пиріг. В комплекті до мультиварок йде книга рецептів — створювати смачні та оригінальні страви можна буде не тільки для дитини, але й для кожного члена родини.

Придбати варто невеликі ваги. З ними зручно вимірювати продукти, якщо малюк потребує чітких пропорцій харчування. Вагами користуються для визначення кількості сухих сумішей, молока, овочів, фруктів, пюре, супів тощо. Техніку для кухні, що допоможе молодій мамі зекономити сили та час, можна подивитись на Allo.ua.

Для прибирання

Процес наведення ладу потребує найбільше часу та енергії, особливо з немовлям на руках чи дитиною, яка розливає чи розсипає будь-що. Майже щоденно потрібне прибирання підлоги, протирання пилу, миття плити, кухонних поверхонь і прання. Для полегшення процесу можна придбати робот-пилосос. Поки ви займаєтесь іншими хатніми справами, пристрій очищує підлогу самостійно. Купити можна робот-пилосос з функцією вологого прибирання, поєднавши дві дії одразу.

Для стерилізації

Знезараження пляшок — важлива щоденна дія для батьків немовлят. Зазвичай цей процес потребує уваги та контролю, до того ж може бути небезпечним через контакт із парою. Полегшити та автоматизувати дію можна, придбавши стерилізатор. Пристрій обробляє посуд самостійно та дає сигнал, коли процес завершено. Матусі потрібно лише запрограмувати машинку. Час, заощаджений на стерилізації, можна приділити хатнім справам, дитині чи собі.

Для нагляду

Спостерігати за малечею, поки вона чи він сплять, дає змогу радіо- чи відеоняня. Перший тип пристрою працює як звичайна рація. Одну з них встановлюють в дитячій, іншу — в батьківській кімнаті. Мама чи тато зможуть почути будь-які звуки й підійти до дитини. Відеоняня дає змогу бачити всю кімнату чи окремий її куток, де знаходиться малюк. Під час прибирання чи відпочинку можна іноді спостерігати за поведінкою сина чи доньки. Це дає змогу сконцентруватись на справах і не відволікатись, коли дитина знаходиться в гарному стані.