Що таке Check-up? Даний термін поступово входить у маси та означає «обстеження». І мова йде зовсім не про будь-який його вид, а саме про маніпуляції, що проводяться цілком свідомо з профілактичною метою і з певною регулярністю.

Чому важливо проходити чекап, та не просто, коли згадав, а з певною регулярністю? Комплекс планових досліджень дозволить вчасно виявити наявність небезпечних захворювань та провести лікування на ранньому етапі. В такому випадку воно буде максимально ефективним. Повне обстеження організму також може виключити вірогідність прояву тої чи іншої проблеми. Після необхідних досліджень лікар зробить висновок, що містить інформацію про наявний стан здоров’я, та список рекомендацій для лікування (у разі виявлення захворювання), а також профілактичні методи.

Людський організм є дуже складним і, часом він потерпає від:

  • серцево-судинних хвороб;
  • діабету;
  • обструктивних захворювань легень;
  • інфекцій дихальних шляхів;
  • хронічних хвороб різних органів та систем.

Враховуючи особливості їх протікання, дані проблеми можна не помітити вчасно. Не дарма за даними ВООЗ саме вони найчастіше призводять до смерті. Цього легко можна уникнути, зважаючи на те, що переважна кількість захворювань є виліковними на початковому етапі. Прикро, та пацієнт далеко не завжди може їх виявити самостійно, зважаючи на відсутню чи слабко виражену симптоматику.

Check-up: особливості процедури

Сучасне життя не можна назвати дуже складним, та воно геть не сприяє збереженню здоров’я. Організм реагує на вплив різних факторів. До несприятливих змін в ньому призводять:

  • стреси та сидяча робота;
  • паління й алкоголь;
  • незбалансоване харчування;
  • погана екологія.

Негативна реакція організму є цілком обґрунтованою. Саме тому варто обирати чекап, тобто регулярно обстежувати організм з профілактичною метою та для ранньої діагностики захворювань. Для проведення обстежень слід відвідати клініку декілька разів, зазвичай достатньо двох чи трьох. Це потрібно для проходження інструментальних обстежень та здачі аналізів. Отримавши результати, можна запланувати візит до лікарів.

Обрати час і дату досліджень вам допоможе адміністратор. Він же надасть інформацію про правильну підготовку до аналізів та процедур. Маючи результати досліджень і аналізів, пацієнт здобуде направлення до вузьких спеціалістів. Після огляду та консультацій, терапевт озвучить йому діагноз та обере оптимальну схему лікування, з урахуванням рекомендацій, отриманих від колег. Любіть себе, бережіть, цінуйте – користуйтеся послугами професіоналів.