Колінний суглоб утворено трьома кістками, він є одним з найбільших, рухливих і складно утворених зчленувань людського скелета. Діагностика суглоба викликає певні складнощі внаслідок його анатомічних особливостей. Завдяки артроскопії суглоба, можна чітко визначити патологію та обрати найбільш ефективний метод лікування. Дізнатися більше про малоінвазивний ендохірургічний метод можна за посиланням https://rodyna-medical.com.ua/project/artroskopiya-kolinnogo-sugloba/. Як відомо, однією з головних радощів життя є вільний рух, який починають цінувати, як і здоров’я загалом, лише тоді, коли його втрачають. Крім того, що колінний суглоб має складну будову, він піддається регулярним навантаженням і травматизації. Тому при важких формах його деформації, не обійтися без оперативного лікування.

Переваги артроскопії

Така малоінвазивна операція дозволяє не лише провести діагностику стану суглоба, а й відновити його функції та цілісність. Після проведення процедури немає потреби проходити тривалу реабілітацію, пацієнт швидко повертається до звичайного життя, в якому немає місця болю та дискомфорту. Крім того, після артроскопії не залишається ніяких косметичних дефектів на шкірі. 

  • Мінімальна травматизація тканин при операції, швидке загоєння, незначний дискомфорт у післяопераційному періоді. 
  • Залежно від обсягу операції повне відновлення триває від 2-х тижнів до кількох місяців.
  • Немає потреби у знерухомленні суглоба.
  • Висока результативність і точність, завдяки використанню високотехнологічного мікрохірургічного обладнання.

Клініка «Родина» Львів надає широкий спектр діагностичних та лікувальних послуг з турботою про ваше здоров’я. Подати заявку на запис можна на сайті, достатньо лише обрати зручний для вас день. Якщо буде визначено ряд факторів, які вказують на необхідність проведення артроскопії коліна, фахівці медичного центру запропонують пацієнту попередню консультацію, щодо підготовки до операції та особливостей перебігу реабілітаційного періоду.

Основні симптоми – покази до артроскопії коліна

Для колінного суглоба характерний широкий діапазон рухів, тому перший симптом, що вказує на наявність проблеми – це блок суглобу. Окремої уваги потребують крововиливи у суглоб, які у 70% випадків є наслідком травматичного пошкодження коліна. За умови постійного збільшення суглобової рідини, також необхідно зробити артроскопію коліна. В процесі лікування патологій, що викликають біль в суглобі, перевага надається артроскопії. Обмеження пасивних рухів – це також один із показів до проведення ендоскопічного втручання. Таким чином, артроскопія надає принципово нові та ефективні діагностичні та лікувальні можливості, які тривалий час буди недооціненими.