Страйкбол – найпопулярніша командно-тактична гра, умови якої максимально наближені до бойових. Усі гравці переміщаються пересіченою місцевістю, стріляють з імітацій бойової зброї. Основна мета: вразити якнайбільше стрільців з команди суперника. Щоб навчитися правильно грати у страйкбол, розуміти правила та принцип гри, необхідно записатися на страйкбольні тренування на сайті https://strikeshop.com.ua/prokat/, які організовує компанія Strikeshop у Львові та області. Крім того, придбати всі необхідні елементи екіпірування для страйкболу можна у мережі магазинів у Дніпрі, Львові, Івано-Франківську, Коломиї.

У процесі тренування необхідно пам’ятати про три основні складові:

  1. Стрілянина – перевіряємо роботу приводу після минулого перебирання, пристрілюємо приціл.
  2. Тактика – інструктор пояснює план дій у певних ситуаціях.
  3. Практика – навчання коректного застосування теоретичних навичок.

Гравцеві недостатньо знати поставлене перед ним завдання та метод його виконання. Додатково потрібно навчитися правильно вирішувати ці завдання під час гри, коли рішення потрібно приймати швидко і без розгубленості.

Як навчитися грати у страйкбол?

Під час навчання гри в страйкбол гравцям важливо навчитися взаємодіяти один з одним. Щоб гра стала цікавішою, захоплюючою, потрібно розробити план тактичних дій, грамотно організувавши всю команду. Отримуючи корисні знання основ майбутніх дій на полі бою, можна стати гідним противником для свого суперника.

За необхідний ритм у грі також відповідають деякі індивідуальні здібності всіх учасників. Тому страйкбольні тренування вчать гравців наступному:

  • Розвивати, удосконалювати свої вміння.
  • Доводити деякі дії до автоматизму.
  • Ділитись отриманими знаннями та набутим досвідом з іншими учасниками своєї команди.

Усі гравці у команді повинні працювати злагоджено, як один механізм. Адже від дій одного з учасників залежатиме доля усієї команди.

У процесі навчання важливо опрацювати основні режими бою, серед яких зазначають:

  • «захоплення будівлі суперника»;
  • «захоплення різних важливих об’єктів»;
  • «захоплення із зустрічним боєм» та інше.

Невід’ємною частиною організованого тренування вважається також спілкування в команді між учасниками. Таким чином, потрібно навчитися правильно розуміти один одного, щоб обговорити всі деталі: починаючи з тюнінгу страйкбольного приводу та закінчуючи підбором стратегій ведення бою.