Наближення Нового року – час для приємних турбот. Поступово починаючи прикрашати оселю та вигадувати святкове меню, часто ми відкладаємо «на потім» покупку новорічних подарунків для рідних та близьких. Питання вибору презентів часто є дуже складним, змушує тривалий час сумніватися, порівнювати всі «за» та «проти». Проте, відкладаючи покупку новорічних подарунків, ви ризикуєте. Кращі пропозиції та найбільш ходові товари можуть закінчитися в магазині. Тому доведеться обирати взагалі не те, що хотілося б подарувати. Саме тому варто поквапитися з покупками. А зробити їх більш вдалими допоможе наш гайд.

Коли краще купувати подарунки

Якщо святковий дух Нового року не хочеться пов’язувати зі стресом через покупки, що не були доставлені вчасно, варто потурбуватися про їх придбання заздалегідь. Краще це робити після початку масового розпродажу – «чорної п’ятниці». Якщо певних товарів в магазині немає, можна почекати до середини грудня, але робити замовлення протягом останнього передноворічного тижня – не краща ідея. Через великий потік клієнтів співробітники можуть помилитися, проте часу на виправлення прикрої незручності залишиться надто мало. 

Який подарунок сподобається отримувачу

Визначитися з тим, що дарувати, – мабуть, найбільша та найскладніша робота. Вона вимагає неабиякої уваги до людей, з якими ви спілкуєтеся. Під час прогулянок чи подорожей необхідно намагатися запам’ятати, які речі цікавлять близьку людину. Також інтереси можна визначити під час спілкування. Подруга може розповісти вам про те, що бачила нову яскраву помаду, цікаві новинки косметики від відомого блогера тощо. Намагайтеся згадати такі моменти напередодні Нового року, щоб зробити вдалу покупку. 

Скільки грошей можна виділити на подарунок

Фінансова сторона питання підготовки до Нового року є важливою. Саме святкування, необхідність прикрашати домівку та запрошувати гостей відображаються на родинному бюджеті. Проте і гарні подарунки теж можуть коштувати немало. Перш за все радимо обмежити кількість грошей, які ви готові витратити на те, щоб привітати своє оточення. Наступним кроком буде визначення переліку осіб, яким ви хотіли б зробити подарунки. Цей список варто створювати відповідно до вашого фінансового ліміту. 

Не намагайтеся зробити абсолютно всім коштовні подарунки, завдаючи шкоди власній фінансовій стабільності. Виберіть з усього переліку найближчих людей – тих, кого ви хотіли б привітати першочергово та, можливо, здійснити їх заповітну мрію. Це можуть бути члени власної родини, близькі родичі чи друзі. Розставляйте пріоритети правильно. Для малих дітей вартість подарунка не є важливою. Вони можуть гарно розважитися зі звичайною розмальовкою, де будуть зображені герої улюбленого мультфільму. Купувати подарунки для дорослих складніше, адже у багатьох з них є власна система цінностей, а погляди на деякі питання можуть суттєво відрізнятися від ваших. Саме тому варто обирати подарунки уважніше.