Кожен, хто часто буває в поході, знає, що надійний ніж іноді може бути справжніми порятунком. Хороший ніж буде корисний у багатьох ситуаціях і може бути використаний для багатьох діл. 

Але що робити, коли ви більшу частину свого часу проводите у місті? Великий туристичний ніж часто буде справжнім тягарем. Він може бути завеликим та важким. Ще й викликати зайві запитання у оточуючих (чи навіть поліції). Вас можуть не пустити з таким ножем, наприклад, на концерт чи в деякі заклади.

Але й від тієї користі, що надає складаний ніж відмовлятися не варто. Все ж дуже зручно завжди мати під рукою щось, чим можна розкрити пакунок, відрізати нитку чи провід, та зробити багато інших діл!

Враховуючи, що велике лезо для усього вищезгаданного не потрібне, непоганим виходом для вас може стати якісний міні ніж! 

Кишенькові складані ножі стають все більш популярними.

Вони часто бувають не менш корисні, ніж їхні великі “старші брати”, при цьому вони ще й компактні. Складаний ніж можна легко носити у місті. Його можна кинути у гаманець, чи причепити до ключів. Такий ніж не виглядає небезпечним для оточуючих, а різати від того не перестає!

Якщо вас зацікавила наша ідея, то ось вам декілька цікавих прикладів якісних та корисних кишенькових ножів:

Victorinox Classic

636664596cf13.png

Це, з багатьох причин – мабуть, найкращий кишеньковий ніж.

Компактний (висота 9 мм, довжина 58 мм), легкий (вага 21 г.). Його можна використовувати і як брелок, і як кишеньковий ніж. 

І як усі ножі від Victorinox, цей надасть вам справжню швейцарську якість за доступною ціною. Компактний інструмент укомплектований ножицями, пилкою для нігтів та ножем. Це, дуже практичний помічник у повсякденному житті.

Ніж справиться зі усіма задачами та служитиме вам роками. Мало кому вдається зламати такий ніж. Частіш з ними розстаються лише через те, що просто загубили.

Дуже, дуже, дуже корисна річ.

Існує багато китайських реплік цього ножа. Усі вони різного рівня якості. Можна знайти зосім непогані. Але й оргінальний Victorinox знайти зараз зовсім не проблема.

Довжина – 58 мм

Вага – 21 г

Орієнтовна ціна (може відрізнятись у різних магазинах) – 21 у.о.

Ніж-брелок Opinel №2 

63666479c748a.png

Opinel багато років робить саме Opinel і цим усе сказано. Класична, дуже популярна конструкція. Дуже цікавий дизайн та висока якість. 

Клинок кишенькового міні-ножа Opinel має довжину близько 3,5 см, воно виготовлене з нержавіючої сталі та дуже гостре. Дерев’яна ручка забезпечує зручне використання та виглядає красиво. Дуже цікава конструкція замка – візитна картка фірми. З одного боку – лезо фіксується досить надійно. З іншого, цей замок і відносять до головного недоліку цих ножів. З роками він розбовтується. Але зафіксуйте увагу на словах “з роками”.

Довжина (повна) – 80 мм

Вага – 58 г

Орієнтовна ціна (може відрізнятись у різних магазинах) – 7 у.о.

Ніж-брелок Grand Way 2583

Хочете щось ще легше та дешевше? Але щоби це був справжній ніж. що ріже? Ще й не хочете чекати. поки ваш ніж приїде до вас з-за кордону, бу у місцевих дилерів усе розкуплено? 

Тоді зверніть увагу на продукцію Grand Way. У цього вітчизняного бренду насправді величезний асортимент. Є там і непогані бюджетні моделі. 

Grand Way 2583 – простий та дешевий ніж-брелок. До того ж, він самий легкий у нашому імпрвізованому ТОР 3. Його вага лише – 32 грами! Для того, щоби розрізати пакунок, чи відрізати нитку його вистачить. А це саме те. для чого й купують такі ножі!

Цей ніж так просто підчепити до свого кільця з ключами! 

Підчепити та нарешті позбутися того клятого питання: “Та як же відкрити цей клятий блістер?”

Довжина (повна) – 125 мм

Вага – 32 г

Орієнтовна ціна (може відрізнятись у різних магазинах) – 3,52 у.о.