Пральна машина — це перша помічниця господині дому, без якої в наш час жити просто неможливо. Різні режими та функції дозволяють доглядати за всіма видами речей, скоротити час прання та висихання, а також спростити керування приладом. У різних за вартістю моделей ці функції та характеристики різні, тому в їхній роботі є відмінності. Іноді дуже значні. Тому, щоб забезпечити найбільший комфорт під час використання, варто розглядати перед покупкою різні пральні машини у Львові, вивчати та порівнювати їхні характеристики.

Важливі характеристики, функції та особливості

Пральні машини купуються як мінімум на 5-7 років. Тому не варто економити на якості та можливостях пристрою. Його потрібно вибирати так, щоб впродовж користування він залишався актуальним. Водночас не можна забувати, що він має “вписуватися” в ванну, кухню чи іншу кімнату, де ви плануєте його поставити. Від цього залежить вибір:

  • типу пралки — вони бувають з вертикальним та фронтальним завантаженням;
  • глибина — існують моделі слім (36-43 см), вузькі (44-50) та повногабаритні (більше 50 см);
  • спосіб встановлення — пралка може бути окремостоячою і вбудовуваною (ставиться в спеціальну нішу в кухонному гарнітурі та ін.).

Дизайн, само собою, також важливий. Враховуйте, що вам на машинку доведеться дивитися довго, тому беріть найбільш привабливу для себе.

Які характеристики враховувати

При виборі варто уточнювати наступні параметри:

  1. Максимальне завантаження. Від цього залежить, скільки одночасно речей ви зможете випрати. Користуватися пралкою, де цей показник високий, набагато комфортніше. По-перше, ви зекономите час, адже відразу зможете випрати одну велику партію, а не кілька маленьких. По-друге, деякі важкі речі ви зможете прати в принципі.

Якщо ви вибираєте прально-сушильну машинку, уточніть максимальне завантаження для сушки, оскільки цей показник буде іншим.

  1. Швидкість віджиму. Чим більше обертів набирає барабан на віджимі, тим менше вологи залишається в білизні. Відповідно, вона висихатиме швидше.
  2. Тип двигуна. В сучасних пралках встановлюються колекторні та інверторні мотори. Другі більш економні, тихі та довговічні. Але вони й дорожчі, враховуйте це.
  3. Тип приводу. Є моделі з ремінним та прямим приводом. Тут така ж ситуація, як і з двигуном. Другий варіант виграє в першого за всіма параметрами.
  4. Клас енергоефективності. Моделі з вищими показниками економії електроенергії коштують дорожче, але при інтенсивному використанні різниця в ціні точно відіб’ється.
  5. Наявність дисплея. Навіть якщо ви плануєте придбати бюджетну пралку, на цьому економити не варто. Як мінімум, на екрані ви бачитимете, скільки часу залишилося до закінчення прання, що дуже зручно.

Обов’язково ознайомтеся з додатковими функціями, які є в сучасних пральних машинах. Сюди відноситься функція обробки паром, додаткове полоскання, захист від дітей, економічне прання, прасування, режим відкладеного старту, очищення барабана, довантаження білизни тощо.

Переглянути моделі, їхні характеристики та функції ви можете на сайті Allo.ua, де зібрані різні пральні машини за вартістю та можливостями.