Перед покупцями камінів стоїть важливе та першочергове завдання – вибір топки, в якій відбуватиметься процес спалювання палива та виділення тепла. Саме це тепло і використовуватиметься для подальшого опалення конкретних приміщень. На сьогоднішній день топки для камінів представлені в широкій різноманітності. Залежно від конструктивних особливостей топки відзначають різні показники її функціональності, зручності експлуатації всього каміна та його терміну служби в цілому.

Як правило, топка складається з наступного списку елементів:

  • Основа, якою представлений фундамент із каменю, чавуну або цегли.
  • Стінки топки можуть бути виконані з нержавіючої сталі, шамотної цегли або жароміцного скла.
  • Дверцята, завдяки яким власник каміну може з легкістю насолоджуватися видом полум’я в каміні, виключаючи можливість попадання іскор.
  • Шиберна заслінка – за рахунок наявності спеціальної засувки всередині димаря вдається легко регулювати інтенсивність тяги.
  • Грати – використовуються для переміщення золи.
  • Димозбірник – його завдання полягає у відведенні диму, що виникає у процесі згоряння дров.
  • Зольник вбудованого або висувного типу, в якому накопичується зола.

Практично всі сучасні камінні топки мають ідентичну конструкцію зі схожим набором елементів, які можуть відрізнятися формами, розмірами та матеріалами.

На що звернути увагу при покупці

Компанія «Кахель Плюс» пропонує великий асортимент камінних топок від перевірених виробників, завдяки якому кожен клієнт зможе задовольнити потреби при покупці. Але для швидкого і, головне, правильного вибору потрібно врахувати кілька важливих параметрів:

  1. Вага та розміри – від цього залежить подальший ступінь жаровіддачі та тривалість зберігання тепла.
  2. ККД – допомагає оцінити ефективність працюючого каміну (чим вище цей коефіцієнт, тим краще).
  3. Показники потужності.
  4. Матеріал, з якого була зроблена конструкція (одними з найкращих вважаються сталеві моделі).
  5. Дизайнерські особливості.
  6. Компанія виробник.
  7. Додаткові опції, серед яких часто розглядають шибер, що відповідає за збереження тепла після згоряння дров. Крім того, не варто забувати й про подвійне допалювання, що дозволяє скоротити витрату палива.

За способом встановлення всі сучасні топки каміну можуть бути кутовими, закритими, відкритими або інтегрованими. Залежно від виділеного бюджету та індивідуальних побажань кожен клієнт зможе підібрати ідеальне рішення.