Зважаючи на ситуацію в країні та постійне зростання цін на природний газ і електрику пелети для опалення є найбільш ефективним та вигідним варіантом. Це спресовані гранули, які виготовляються з деревних відходів дуба чи сосни.

На сайті інтернет-магазину Cortez в Україні можна вигідно купити пелети для опалення напряму від виробника – https://cortez.ua/ua/g110546579-toplivnye-drevesnye-pellety, що дає можливість отримати якісне паливо без переплат. Гранули для опалення мають відповідні сертифікати якості, що свідчить про їх відповідність міжнародним стандартам. Такі пелети ідеально підходять для котлів, а ціна на них приємна кожному.

Чому варто купити пелети для опалення

Плануючи купити пелети для опалення варто розуміти, що гранули при згорянні не виділяють токсичних речовин, а значить безпечні для навколишнього середовища. До того ж при спалюванні пелет можна спостерігати низький рівень зольності у порівнянні з альтернативними видами палива.

Пелети при горінні виділяють багато тепла, а в порівнянні з дровами, їх треба менше. 

Чим пелети для опалення кращі за альтернативні види палива

Найбільш вагомою з перевагою пелет для опалення є високий ККД при використанні їх твердопаливними котлами. Цей показник подекуди становить 86%. Це пояснюється низьким рівнем вологи в гранулах, чого не можна сказати про дрова, які спочатку в пічці досихають, а потім виділяють тепло.

До того ж у порівнянні з вугіллям, пелети не утворюють багато золи, що зводить обслуговування котла чи печі до мінімуму.

Чи вигідно придбати гранули для опалення

Порівнюючи гранули для опалення з іншими видами топлива варто зазначити їх економічну вигідність. При згорянні тона пелет виділяє 3500 Квт/год, що в півтора раза більше за ідентичну кількість дров. 

Гранули для опалення ідеально підходять для використання в приватних будинках чи на підприємствах різного рівня. 

Палети для котлів: ціна та переваги 

Грамотно прорахувавши кількість екологічного топлива на сезон можна сміливо замовляти пелети для котлів. Ціна на паливо у цьому разі буде приємною. Враховуючи ККД котла середні показники теплотворної здатності 1 кг деревних пелет становить 5 кВт/год, що достатньо для опалення площі 50 м² протягом години. Це найкращий результат у порівнянні з іншими видами топлива.

Вигідніше замовити гранули оптом, що дозволить зробити запас топлива на весь сезон.