Сучасний світ диктує нам правила швидкості, адже потрібно встигнути все, особливо коли влітку потрібно зустрітися з друзями, які живуть в іншому кінці міста, відвідати концерт, піти в кіно, запросити на побачення дівчину з сусіднього двору, зустріти захід сонця, посмакувати найсмачнішим морозивом — і це все за один день.

Тому все частіше підлітки вибирають самокати, які дозволяють бути мобільними та швидкими. Це зручно, вони компактні й не потрібно чекати в тягнучці цілу вічність. Самокат допомагає проїхати там, де не їздять автомобілі, та опинитись в іншому районі на зустрічі з другом швидше, ніж це буде в громадському транспорті.

На що звернути увагу при виборі

  1. Тип самоката. В асортименті доступна велика кількість різних моделей: складних, трюкових та електричних. Багато підлітків зараз фанатіє від трюків на самокатах та намагається їх повторити або навіть зняти тренд для Тік Току. Але не всім обов’язково потрібен саме такий самокат. Перегляньте також для покупки складний варіант, який легко переносити, можна взяти з собою у транспорт, інше місто чи при негоді скласти та перечекати, наприклад, зливу в затишній кав’ярні. 
  2. Вага та розмір. Самокат має відповідати зросту та вазі підлітка. Занадто габаритний чи важкий транспорт може бути незручним у керуванні та створювати зайвий дискомфорт при поїздці. Вибирайте оптимальні розміри рами, руля та коліс для комфортного положення, адже це не тільки комфорт, а й безпека пересування на двоколісному транспорті вулицею.
  3. Матеріали та міцність самоката. Для безпеки та надійності пересування зверніть увагу на матеріал, з якого виготовлений транспорт. Найбільш міцні, легкі та одночасно зносостійкі моделі з алюмінію.
  4. Система гальмування. Для безпечної поїздки гальма мають бути надійними та якісними. Багато складних моделей оснащені заднім бризгалом або гальмом, яке активується підійманням задньої частини самоката. Деякі моделі також мають додаткові гальма на передньому колесі. Звертайте на це увагу при виборі самоката.
  5. Регулювання висоти керма. Варто розглядати до покупки самокат, в якому можна регулювати висоту керма. Це дозволить адаптувати ручку до зросту, забезпечуючи комфортну позицію під час їзди впродовж декількох років.

Ви вибрали самокат, який ідеально підходить та подобається вашій дитині, проте не забувайте проговорити поведінку на дорозі під час поїздки. Якщо ж ваш непосидючий підліток вибрав трюковий самокат та поспішає поїхати до скейт-парку, пам’ятайте про безпеку та придбайте йому додатковий захист: шолом, наколінники та рукавиці.

Вибір самоката — це індивідуальна справа, тому купуйте транспорт, який відповідатиме потребам та вподобанням підлітка, а також гарантує йому задоволення від активного дозвілля та безпечне пересування.