Батьківщина суші — Японія. Але ця страва дуже швидко стала популярною у всьому світі. Зараз є десятки варіацій ролів: традиційні та вегетаріанські, холодні та гарячі, за класичними й авторськими рецептами. Тому сьогодні ми поговоримо про те, які роли готують в різних країнах світу. І, звичайно ж, дізнаємося, де можна спробувати смачні суші у Львові. Зібрали для вас ТОПові заклади міста.

Які суші готують у світі?

Рецепти та особливості ролів можуть суттєво відрізнятися у різних країнах:

  • Японія. Традиційно японці використовують свіжу рибу (лосось, вугор). Особливу увагу приділяють якості рису: його вирощують особливим способом та обробляють з дотриманням старовинних технологій. 
  • Корея. Тут суші готують з морепродуктів, різних видів риби. Рис у страві може бути змішаний з оцтом або цукром. Найчастіше подають роли не як самостійну страву, а як додаток до основної.
  • США. Популярність суші в Сполучених Штатах розпочалась ще в минулому столітті. Зараз американські шефи дивують багатоманіттям рецептів. Окрім традиційних суші, тут готують роли з копченою та смаженою рибою, різними видами сиру. Популярні роли, приготовані в клярі темпура. 
  • Італія. В Італії суші часто готують з моцарелою, авокадо. Часто головним інгредієнтом ролів є морепродукти — свіжі та якісні. Італійці надають перевагу більш легким варіаціям цієї страви. 
  • Бразилія. Тут дуже популярні гарячі роли, які готують на сковороді. 

В Україні в цілому та у Львові зокрема можна спробувати майже будь-які суші. Окрім традиційних Філадельфії та Каліфорнії, львівські шефи готують роли з вугрем, тунцем, сиром тощо. 

Де скуштувати суші у Львові?

Якщо ви бажаєте поласувати смачними суші, тепер не треба їхати в Азію. У нашому місті є безліч кафе та ресторанів, де готують цю страву. Ось коротенький список перевірених закладів:

  • NOA — ресторан паназіатської кухні, де на вас чекає не лише різноманіття ролів, а й WOK, сніданки, десерти та багато іншого. Заклад здійснює доставку по всьому місту: можете замовити улюблені страви додому.
  • Sushi Master — заклад швидкого харчування, який здійснює доставку по місту. 
  • Sushi Go — багато авторських рецептів та вигідні ціни.
  • MORERYBY — суші та страви з морепродуктів.

Більшість львівських закладів пропонують безкоштовну доставку при замовленні на певну суму, та працюють цілий день: з 9-10 ранку та до 21-22 години, без вихідних. Тож ви з легкістю можете замовити улюблені роли додому або в офіс. Скористайтеся цією можливістю, якщо готувати зовсім не хочеться.


Смакуйте із задоволенням!