Якщо ви любите активний відпочинок, Карпати пропонують одні з найбільш приголомшливих і захопливих місць у світі! Досліджуйте красиві гірські хребти, звивисті річки та льодовикові озера під час піших або велосипедних прогулянок, від яких у вас перехопить подих. Від складних вершин до тихих лісів – у цьому величному регіоні знайдеться заняття для кожного. Заплануйте поїздку сьогодні та дізнайтеся, чому так багато любителів пригод обирають тур в Карпати як основний спосіб відпочинку!

Фото: extremeguide.pro

Манявський скит і Манявський водоспад

Розташований на вершині гори і оточений стародавніми стінами і вежами, скит Манява являє собою оборонний монастир, заснований на початку 17 століття, який вселяє благоговіння. Дзвіниця, келії та підземелля заслуговують на особливу увагу через свою історичну цінність, якщо ви плануєте їх відвідати. За п’ять кілометрів розташований один із найвищих водоспадів у Карпатах – чаруючий Манявський водоспад, що падає з висоти 18 метрів. Якщо у вас вистачить сміливості зануритися в його крижані води, кажуть, що це бадьоре занурення омолодить ваш організм!

Чорногірський хребет: Говерла та обсерваторія на горі Піп Іван

Підносячись над українськими Карпатами, Чорногірський масив стоїть високо і гордо. Його хребти сягають висоти 1750 м. у найнижчих точках, а пік Говерла, розташований на північно-західному краю масиву, має приголомшливу висоту 2061 м. Простягаючись на 40 км. у довжину, цей величний гірський масив слугує природним роздільником між річками Прут і Тиса.

eX7g9c2Igy6TDXb6emwpNE_X-Kkcu38J6w2cvWBbN8B0E09zOxVnmW51MVuFGuFRhRwTaH6HaX1x0qE5qbDzneC1MAuX4EFftURDl2L7ITpArMIqxFmjsFtaFnD6rGShPPw2NaliL7IYSQyNHp3U6Ac

Фото: extremeguide.pro

На південному сході розташована гора Говерла, яка являє собою цілу гряду вершин заввишки від 1820 метрів до гори Папи Івана Чорногорського або Чорної гори висотою 2028 метрів. На вершині цієї гори розташована вражаюча астрометеорологічна обсерваторія, схожа на замок.

Необхідно враховувати, що Чорногора, як і інші карпатські масиви, є справжньою горою, і до неї не можна підходити як до звичайної прогулянки. Це означає, що ви маєте вирушити туди, маючи досвід подолання складних ділянок, навички орієнтування та відповідний одяг, взуття і спорядження. Крім того, слід пам’ятати, що літня погода може раптово змінитися: мокрий сніг або гроза з градом чи блискавками – все це становить величезний ризик на відкритих хребтах, це все може статися в будь-який момент. Якщо ви не маєте необхідного спорядження та навичок, слід обрати варіант подорожі из кваліфікованим гідом, який точно знатиме як уникнути небезпеки або вибратися із халепи. Такими гідами є, наприклад, команда гідів компанії Екстримгід – https://extremeguide.pro/uk/, вони є професіоналами, котрим сміливо можна довірити свою безпеку. 
 

Свидовецький хребет

У гірському масиві Свидовець, відомому як “край озер і долин”, розміщено безліч льодовикових цирків, що утворили на його північних схилах заворожуючі красиві озера. Апшинець (1487 м над рівнем моря), Ворожеське (1460 м над рівнем моря), Догіаска або Герешаска (1577 м), Івор або Драгобратське (1600 м) – ось лише деякі приклади, які ви можете дослідити. Хребти прорізають тонкі та глибокі долини, вкриті буковими деревами та смереками, які, безсумнівно, не залишать вас байдужими!

У хребті Свидовець розташовані такі вражаючі вершини, як Трояска (1702 м), Стіг (1704 м), Унгаряска (1707 м), Татарука (1707 м), Догіаска (1761 м) і Великий Котел. Але вінчає цей регіон Близниця – найвища вершина висотою 1882 метри!

Печера “Молочний камінь”

У той час як більшість карпатських печер зазвичай відносно невеликі й нечисленні, Угольсько-Широколужанський масив вирізняється з-поміж інших. Вапнякові породи, що трапляються тут, мають схильність до утворення карстових порожнин під впливом води, що призвело до появи печери “Молочний Камінь” біля підніжжя Білої скелі на правому березі річки Велика Уголька.

Хоч до цікавих місць Карпат не завжди легко дістатися, вони, безумовно, варті витрачених зусиль і принесуть вам безліч позитивних емоцій.