Початок інтернет бере з 1969 року, коли у Каліфорнійському університеті був з’єднаний функціонал декількох великих комп’ютерів задля комутації наукових і державних установ, обміну даних і файлів. Для простішого розуміння саме сукупність мільйонної кількості комп’ютерних мереж через модеми, роутер і називається інтернетом або Всесвітньою павутиною

Передача інформації відбувається за допомогою веб-сайтів, до яких і підключаються провайдери. А провайдери в свою чергу клієнтам підключають інтернет у Львові.

Як працює Всесвітня мережа?

Ми вже не уявляємо собі нормальне змістовне життя без інтернету. Здавалось би, немає такого питання, на яке ми б не отримали відповіді в Інтернеті. Натискаючи лише кнопку Enter, перед нами відкривається доступ до сторінок, файлів з різноманітною інформацією. Але за цим всім стоїть дуже складний технологічний процес, запускаючи усі гвинтики такої махіни, як Світова мережа.

Вся планета окутана дротами різного калібру. Всі ці дроти з’єднують між собою вузли зв’язку. Спочатку йдуть транс-океанські підводні кабелі, зроблені з оптоволокна найвищої якості. Ці лінії пролягають під товщею води та надійно захищені від різних механічних пошкоджень. По цих кабелях передається майже 99% всієї інформації і саме завдяки ним нам з легкістю вдається швидко відкривати іноземні сайти.

Далі проводи стають менш товстими, які проходять по суші. Це так звані магістралі із волоконно-оптичних кабелів і завдяки яким досягається велика швидкість інтернету, які підключаються до Центрів обробки та зберігання даних. Потім інформація передається на АТС і вже звідти по мідним кабелям або по скловолокну перерозподіляється між приватними домогосподарствами та компаніями.

Хто такі провайдери? І які в них функції?

Інтернет провайдер (від англ. internet service provider) – це компанії, які предоставляють користувачу доступ до всієї мережі Інтернет, за допомогою новітніх технологій DSL(доступ до інтернету по телефонним кабелям) або LTE.

В функції провайдера входить не тільки надати користувачу безпровідний доступ до Інтернету в зоні свого покриття, а і повністю обслуговувати систему:

  • лагодити дроти;
  • замінювати застаріле обладнання на більш сучасне;
  • слідкувати за станом Інтернету.

Як розподіляється трафік через провайдерів?

Всіх провайдерів в світі умовно можна поділити на 3 групи:

  • Магістральні провайдери. Це 10 найбільших операторів в світі, які володіють міжнародними вузлами обміну трафіком. Це такі гіганти, як Global Crossing, Level3, Telefonica тощо. Вони передають трафіком так званим вторинним провайдерам.
  • Регіональні провайдери. Це національні постачальники, які розподіляють Інтернет на країни, великі регіони.
  • Міські провайдери – в містах займаються розподілом Інтернету між користувачами.

Як підібрати провайдера?

На сьогоднішній день немає ніяких складнощів щоб підключити інтернет у Львові.Але вибір провайдера має ключову роль.  Що ми повинні враховувати при виборі мережи:

  • безлімітний трафік;
  • без обмежень швидкості;
  • без додаткових налаштувань;
  • високий рівень технічного обслуговування;
  • наявність вигідних тарифних планів;
  • зручна система розрахунку.

Провайдер Lincom цілком відповідає цим вимогам. Провайдер надає якісні і стабільні послуги Інтернету у Львові.