Палетні стелажі (стелажі для піддонів) є найбільш популярним різновидом обладнання для складів. Існує безліч причин поширення палетних стелажів на сучасних складах, серед яких можна виділити:

  • зручність навантаження та розвантаження товару;
  • простота монтажу;
  • розумна ціна.

Стелажі торгові для піддонів дозволяють суттєво мінімізувати витрати у процесі зберігання вантажу. При величезній кількості переваг цих стелажних конструкцій існує один недолік, який пов’язаний з недостатньо раціональним використанням наявних складських приміщень.

Важко уявити більш зручний спосіб зберігання вантажу, що упакований у палети, а також розташовується на піддонах різного типу. При грамотному розміщенні наявного товару стелажі даного типу дозволяють суттєво підвищити швидкість товарообігу, що призводить до підвищення ефективності роботи складу.

Конструкція палетних стелажів дуже проста – вони складаються з рами та балок, чого цілком достатньо для розміщення піддонів. Також палетні стелажі мають певні особливості і можуть відрізнятися за способом зберігання вантажів та призначенням. 

Так стелажні системи фронтальної конструкції є вертикальними стійками з горизонтальними балками і призначені для зберігання «різношерстого» товару. Крім універсальності такі конструкції невибагливі до умов використання, не кажучи вже про простоту складання, а при необхідності і демонтажу. До базових елементів відносяться рами та балки, які виготовляються з профілів необхідної товщини, що визначається на етапі проєктування системи.

Палетні стелажі мають важливі характеристики, попри їх просту форму. Горизонтальні балки виготовляються з профілю, який забезпечує максимальну міцність при невеликій вазі. Перфорація по всій довжині стійок дозволяє легко розташувати балки відповідно до навантаження. При будь-якій кількості балок єдиним обмеженням є максимальна вантажопідйомність рам.

Якщо вам потрібно зберігати один і той же вантаж протягом тривалого часу, використовуйте палетні стелажі з глибоким завантаженням. По-перше, вони забезпечують високу щільність зберігання; всі наявні піддони розташовуються в глибині стелажа відповідною кількістю рядів по глибині і висоті. Таке зберігання дозволяє використовувати практично весь простір стелажа. Міжстелажні проходи займають набагато менше місця, що дозволяє більш раціонально використовувати складську площу.