Стати фронтенд розробником зараз найкраще рішення. Ми живемо в компютеризованій ері на піку розвитку технологій. Щодня з’являються новітні сфери діяльності, де потрібно писати код. Відповідно, ринок ІТ спеціалістів потребує постійного поповнення кваліфікованими працівниками. Стати айтішником може будь-хто, пройшовши курси ІТ. Подібна спеціальність не потребує знань квантової фізики, а омріяну посаду можна отримати після завершення курсу.

5 причин, щоб стати айтішником:

  1. Зарплата. Front End розробник заробляє від 50 тисяч гривень.
  2. Затребувана спеціальність. Після завершення навчання проблем з пошуком роботи не виникатиме.
  3. Перспективи розвитку та перехід до вузької спеціальності чи навпаки Full Stack.
  4. Можливість працювати віддалено. 
  5. Мобільність. Розробник може змінювати робоче місце, мігруючи з гучного мегаполісу до затишного екопоселення.

З чого почати кар’єру фронтенд розробника?

Освоєння будь-якої професії починається з навчання, спеціальність front end developer не виключення. Самостійно вивчити та розібратися в верстці сайту, розробці інтерфейсу та web-програмуванні не можливо. Потрібно відповідна освіта або курси програмування. 

Що таке front end?

Фронтенд, простими словами це те, що бачить перед собою користувач: елементи інтерфейсу. З нами можна взаємодіяти користувач, відкриваючи web-сторінку. Тобто це публічна частина веб-сайту. Frontend включає в себе:

  • Дизайн;
  • Верстку сайту;
  • Наповнення;
  • Функціонал (кнопки, зображення, форми).

Якщо клацнути правою кнопкою миші перед вами відкривається редактор html. Це і є фронтенд зсередини. Кожен код описує вище перераховані функції веб сторінки. Для того, щоб зробити веб сторінку junior front end повинен використати одну з технологій HTML, CSS та JS. Нижче розглянемо основні. Зверніть увагу, що здебільшого сайти пишуть шляхом поєднання кількох із них.

638218cda3078.jpg

Javascript

Скриптова веб мова, яка створює різні сценарії видимі користувачу та робить сторінку динамічною та інтерактивною. На JavaScript пишеться більшість веб-інтерфейсів. Вона реагує на дії користувача, обробляє натискання клавіш та кліки мишкою. Проте, вона має деякі нюанси, через які не всі розробники люблять з нею працювати.

HTML та CSS

HTML це мова розмітки веб-сторінки, яку необхідно знати кожному html розробнику. На ній написані всі веб-сайти та онлайн додатки. Від розмітки залежить зовнішній вигляд сторінок сайту: блоки, таблиці, абзаци, списки та інше розташування компонентів дизайну. CSS – це формальна мова опису стилізації вигляду веб ресурсу. Тут кодуються параметри шрифтів, кольори, розташування блоків сайту, що загалом – дизайн елементів. Фактично CSS – це «косметична» сторона сайтів.

TypeScript 

Відносно нова мова програмування, в якій виправлено недоліки JavaScript. TypeScript має відкритий вихідний код, який легко переходить в JS. Вони дуже схожі між собою, якщо ви маєте навички фронтенд-розробки – освоїти TS буде легко.

Після отримання знання — потрібна практика. Перед початком пошуку місця стажування, грамотно складіть портфоліо, без нього вашу кандидатуру не розглядатимуть. Підберіть для себе кілька цікавих вакансій, успішно пройдіть співбесіду та працюйте. Logos IT Academy пропонує курси програмування, після яких ви зможете влаштуватися розробником в провідні компанії України.