Не має значення, чи водите Ви автівку, чи може надаєте перевагу велосипеду, електросамокату, або може взагалі ходите пішки – знати правила дорожнього руху повинен кожен, адже, ступаючи на дорогу – Ви вже є учасником дорожнього руху, а, отже, несете відповідальність і за своє, і за чужі життя.

Вивчаючи актуальні ПДР України, варто робити це усвідомлено, використовуючи усі доступні засоби наочності та візуалізації, аби не лише знати правила, а й вміти прогнозувати й програвати в уяві різні ситуативні випадки та розуміти їх наслідки та відповідальність кожної особи – учасника руху.

ПДР – корисні знання

Вчитися корисно завжди, адже ми молоді, доки вчимося. І, навіть в тих областях знань, які здаються давно знайомими, завжди є щось нове та те, чого ми не знаємо, адже світ не стоїть на місці, він розвивається і рухається, а, отже, змінюється – і наше завдання встигати за його оновленнями, аби не втратити своєї актуальності.

Правила дорожнього руху розкривають суть певної системи загальноприйнятих тверджень, що є прийнятними не лише в Україні, а й по всьому світу, і описують вимоги та певні реалії, в яких взаємодія водіїв транспортних засобів, пішоходів та усіх інших учасників дорожнього руху є можливою, взаємо безпечною та ефективною.

Чого вчить ПДР

Звід правил ПДР описує: обов’язки і права водіїв механічних транспортних засобів, пішоходів, пасажирів, велосипедистів, водіїв гужового транспорту та навіть погоничів тварин; особливості регулювання дорожнього руху, швидкості руху, а також нюанси дистанції, інтервалу, зустрічного роз’їзду та обгону; як правильно почати рух, змінити напрямок, а також здійснити зупинку та стоянку. Окрім того, правила руху прояснюю такі теми як: проїзд перехресть та пішохідних переходів і зупинок транспортних засобів; перевезення пасажирів та вантажу; рух по автомагістралях, крутих спусках. Вчать розбиратися в дорожніх, номерних та розпізнавальних знаках, розмітці, вказівниках. І, звичайно, вміти оцінювати технічний стан різних транспортних засобів.

Сучасний українець повинен бути підкованим з різних питань та замотивованим отримувати й активно застосовувати знання на практиці. Вивчаємо ПДР ефективно та цікаво на сайті green-way.com.ua, адже це найпростіший спосіб підготуватися до успішного складання іспиту на отримання водійського посвідчення в Україні. До речі, саме на цьому сайті Ви можете знайти оригінальні державні тести з ілюстраціями, що повністю відповідають стандартам і вимогам ГСЦ.