В Україні з’явився новий вид бізнесу, пов’язаний із встановленням системи зберігання енергії, відомих як Battery Energy Storage Systems (BESS). Цей ринок лише починає розвиватися і ще не є широко поширеним у нашій країні.

Тож, завдяки чому ви зможете отримувати дохід? Через ринок допоміжних послуг та різницю цін на енергоринку. Вже багато компаній розглядають можливість встановлення таких систем, вбачаючи у них критично необхідний інструмент для балансування енергетичної мережі.

Основні аспекти інвестування в енергетичні резерви

Фінансування в енергетичні резерви є важливою стратегією з погляду забезпечення надійності електропостачання та отримання додаткового доходу, що включає:

  1. Послугу АРВЧа та дохід на балансуючому ринку, які дозволяють отримувати стабільний дохід від участі.
  2. Резерв підтримки частоти, що є критичним для забезпечення неперервного живлення.
  3. Балансування СЕС та ВЕС (сонячних та вітрових електростанцій).
  4. Комплексні рішення, що включають сонячні станції для здешевлення електроенергії, акумуляторні батареї для резервного живлення та можливість участі на енергетичних ринках.
  5. Безперервне живлення будинків 24/7.

Таке капіталовкладення стає все більш популярним аспектом для підприємств та приватних осіб, та спрямоване на забезпечення стабільності, надійності та економічної вигоди в умовах сучасного енергетичного ринку.

Переваги використання систем зберігання енергії

Установка системи накопичення енергії є розумною та ефективною інвестицією, що забезпечує ряд переваг:

  • раціональне управління потужністю;
  • оптимізація використання енергії, знижуючи втрати та підвищуючи ефективність споживання;
  • надійність електропостачання;
  • зменшення залежності від зовнішніх постачальників електроенергії;
  • додатковий прибуток;
  • збільшення вартості майна;
  • підвищення привабливості для інвесторів.

Для учасників гуртового ринку електроенергії ці системи знижують загальні витрати на електрику та надають можливість заробітку завдяки здатності ефективно реагувати на коливання цін в періоди пікового попиту в енергосистемі.

Щоб ефективно використовувати вироблену електроенергію з відновлювальних джерел, таких як сонячні панелі, варто встановити систему Net Metering. Вона є важливим інструментом, який сприяє зростанню використання відновлюваних джерел енергії, зокрема малої розподіленої генерації. Переходьте за посиланням, щоб дізнатися як оформити нет білінг: https://www.solargarden.com.ua/net-metering-net-billing-efektyvni-mehanizmy-pidtrymky-vyrobnykiv-zelenoi-elektroenerhii/.  

Компанія “Солар Гарден” забезпечить встановлення вимірювального обладнання та займеться укладанням відповідного договору, що гарантує право на взаємозалік спожитої та виробленої електрики. Такий підхід не лише сприятиме ефективному використанню потужностей, але й зміцнить стабільність та надійність ваших енергетичних систем.