Металоконструкції широко застосовують під час будівництва та модернізації промислових, торгових, складських, сільськогосподарських об’єктів. Найважливішим критерієм при використанні МК є їхня вартість.

Розрахунок вартості металоконструкцій давно вже не є комерційною таємницею, даючи змогу замовнику оцінити економічну обґрунтованість їхнього застосування і розпланувати бюджет.

Самостійний розрахунок

Якщо ви плануєте монтаж металоконструкцій, найімовірніше, ви захочете дізнатися, у яку суму приблизно у вас вийде їхнє виготовлення. Будь-яка на металоконструкції ціна розраховуються за приблизно однаковою схемою. Для того, щоб зрозуміти орієнтовну вартість готового виробу, необхідно порахувати кількість необхідного для його виготовлення металу, помножити її на ринкову вартість цього матеріалу у вашому регіоні. Після отриману суму необхідно помножити на три. Таким чином, ви отримаєте приблизну вартість готової металоконструкції, однак вона може відрізнятися від реальної її ціни. Адже вартість металу відрізняється в різних регіонах, та й супутні матеріали також різняться за своєю вартістю. Такий розрахунок може тільки показати на яку приблизну суму ви можете розраховувати при замовленні металоконструкцій.

Онлайн-калькулятор

Якщо ж вам потрібна більш точна вартість металоконструкції, виготовлення якої вам необхідно, ви можете скористатися численними онлайн-сервісами. Багато сайтів пропонують можливість розрахунку вартості металоконструкції в реальному часі, що значно полегшує завдання. Але вибирати необхідно калькулятор, який пропонує компанія саме у вашому регіоні, тому що ціни можуть значно відрізнятися через систему логістики. Причому у вартість металоконструкції вам буде необхідно включити під час розрахунку антикорозійні покриття, додаткові елементи каркаса, кріпильні елементи. Причому кількість має бути вказана максимально точно. Також буде необхідно вказати масу необхідного металу, а знати її точно може тільки фахівець у цій галузі. Такий сервіс дасть вам змогу розрахувати більш точну вартість, однак вона також не може бути стовідсотково правдивою.

Розрахунок від виробника

Набагато більш правильним рішенням буде звернутися за розрахунком вартості на підприємство, таке як будівельна компанія Ефектбуд, яке займатиметься надалі виготовленням необхідної вам металоконструкції. Ці роботи проводяться безплатно, хоча і займають трохи більше часу. Але і результат буде абсолютно точним, сума не зміниться в більший бік, і ви отримаєте гарантію того, що буде пораховано всю необхідну кількість матеріалів. Саме на підставі даних розрахунків і буде проводитися подальша оплата, тому необхідності проводити подібний розрахунок кілька разів немає.