Фразу «догляд за шкірою не обмежується обличчям» більшість із нас роками чули від дерматологів та косметологів-естетистів. Проте саме зараз як ніколи споживачі стали звертати увагу на її стан.

Більшість із нас не лише переймаються її очищенням, а й намагаються покращити її стан. На щастя, нових рецептів шукати не знадобиться – сучасні засоби для душу та ванни здатні задовольнити широкий спектр найрізноманітніших потреб. Головна задача споживача – лише навчитися розбиратися у всьому наявному асортименті та вибирати найкраще для себе. 

Для чого призначені бомбочки для ванни

Бомби для ванни — це одноразові сферичні суміші ароматних екстрактів та олій, а також пом’якшувальних компонентів. Основними інгредієнтами є бікарбонат натрію та лимонна кислота, які взаємодіють один з одним після потрапляння у воду, створюючи ефект шипіння, який ми знаємо та любимо. Як тільки ця реакція відбувається, бомбочка для ванни розчиняється й розпадається, вивільняючи всі корисні речовини всередині.

Використання таких засобів – чудовий спосіб розслабитися. Вони мають приємний аромат та відмінно дбають про стан вашої шкіри, поки ви просто лежите та насолоджуєтеся процесом. Високий вміст бікарбонату натрію, основного інгредієнта бомбочок для ванн, робить його надзвичайно ефективним у виведенні токсинів. А завдяки наявності поверхнево-активних речовин цей косметичний продукт ретельно видалить забруднення та жир із зовнішнього шару шкіри. 

Як вибирати гелі для душу

Очищення шкіри під душем – повсякденний спосіб догляду за тілом, адже займає мінімальну кількість часу. Аби зробити цей процес ще зручнішим та приємнішим, виробники створили спеціальні мийні засоби у формі гелів. Вони чудово піняться та не вимагають намилювання, а отже, дозволяють подбати про особисту гігієну за лічені хвилини. Великий асортимент гелів для душу робить процес вибору дещо складним, адже косметичні засоби відрізняються:

  • призначенням. Гелі можуть зволожувати, пом’якшувати шкіру, а деякі навіть мають відлущувальний ефект завдяки додаванню частинок для скрабування;
  • ароматом. Запахи можна загалом поділити на чоловічі та жіночі. Окрім того, варто звернути увагу на те, як певний аромат впливає на твій стан. Вони можуть заряджати енергією, налаштовувати на роздуми чи спокійний відпочинок;
  • видом та розміром пакування. Гелі для душу можна зустріти в тубах та пляшках.

Косметика для купання розрізняється за ціною залежно від складу та об’єму. Ти можеш вибрати засоби для душу кремової чи гелевої консистенції, а також більше дізнатися про особливі інгредієнти продукту: олії, рослинні екстракти тощо.

Чи є різниця між видами мила

Мило – це гігієнічний засіб, який відомий вже досить давно. Попри це, сучасні виробники роблять все можливе для того, аби він і надалі мав попит серед споживачів. Цьому сприяють різноманітні аромати, яскраве пакування, а також форми випуску. Незалежно від того, полюбляєш ти східну культуру, цінуєш свіжість або надаєш перевагу легким витонченим парфумам, вибрати продукт до смаку буде просто.

Проте важливо використовувати для догляду за шкірою саме те мило, яке було створено для цієї задачі. Такі косметичні засоби відповідають за дбайливе очищення та водночас не подразнюють шкіру. А зволожувальні компоненти, вітаміни та олії подбають про правильний догляд.

Як вибирати мочалку

Цей простий аксесуар насправді є дуже корисним. Мочалки можуть допомогти м’яко відлущити шкіру, видаливши мертві клітини та сприяючи оновленню. Це покращує колір шкіри, робить її гладенькою. Застосування мочалки допомагає видаляти забруднення ефективніше, ніж використання рук, а отже, очищення буде ретельнішим. До того ж з таким аксесуаром звичайне мило чи гель для душу інтенсивніше пінитимуться та краще очищуватимуть шкіру.

Вибираючи мочалку, варто звернути увагу на матеріал, з якого вона виготовлена, що, своєю чергою, впливає на жорсткість. Губки й вироби з тканини очищують делікатніше, натомість люфа дає виражений масажний ефект.