Успішний розвиток справи свого життя навіть в умовах кризи – головна задача кожного бізнесмену. Проте, за сучасних умов, не завжди  виходить завойовувати ринок лише власними силами, оскільки компетентні співробітники є не у всіх компаній.

Саме тому консалтингові послуги для бізнесу  від GLS будуть надзвичайно актуальними для тих, хто хоче продуктивно розвиватися.

Що таке консалтинг?

За кордоном цей напрямок уже давно є звичним явищем. В нашій країні ринок таких послуг став розвиватися відносно недавно. Під поняттям «консалтинг» мається на увазі  особливий вид інтелектуальної діяльності, специфікою якої є консультування підприємців та власників компанії. У зв’язку з цим можна коротко сформулювати базову мету компанії GLS – підвищення якості управління малим, середнім та великим бізнесом, допомога в досягненні максимально ефективного результату. Про більш детальні напрямки роботи компанії можна дізнатися на сайті gls.co.ua.

Даний вид послуг передбачає застосування різних методів, які призводять до оптимального вирішення управлінських або поточних задач. До переліку таких методів входить, в тому числі, і  залучення зовнішніх спеціалістів. 

Аналізом та вирішенням різних питань займаються фахові експерти. Їхня мета – адекватно оцінити ситуацію, яка склалася на даний момент, визначити причини проблем, та підібрати конструктивні варіанти рішень. При цьому бізнесмени можуть розраховувати на допомогу не лише у складних випадках – досить часто подібні послуги затребувані під час масштабування бізнесу. Таким чином вони мають можливість зекономити ресурси, оскільки їм не потрібно буде наймати та навчати нових співробітників. 

Які бувають види консалтингових послуг?

З точки зору об’єкту консалтингу вирізняють виробничий та фінансовий менеджмент. Якщо враховувати методологічну класифікацію, то тоді треба відзначити експертне, навчальне та процесове консультування. Зазвичай перераховані методики застосовуються у комбінації, у зв’язку з чим можна відзначити такі різновиди консалтингу;

  • загальний менеджмент – стосується питань оцінки діяльності компанії;
  • адміністративний менеджмент – займається питаннями організації обігу документів та роботи всередині;
  • управління фінансами – досить широка сфера питань, яка стосується фінансових резервів, затрат, прибутку, податків тощо;
  • кадровий менеджмент – сприяє правильному підбору персоналу, організації корпоративної культури та вирішує безліч інших питань;
  • маркетинговий аналіз – спеціалісти займаються вивченням ринку та розробкою стратегій для розвитку компанії;
  • управління виробництвом – заходи, які дозволяють оптимізувати виробничі процеси;
  • менеджмент ІТ – консультації, які дозволяють правильно створювати, оновлювати та перевіряти інформативні системи.

Також окремо треба відзначити вузькоспеціалізовані послуги. До них відносяться консультації з правових, інженерних, бухгалтерських напрямків, та інше. 

Коли можна звертатися до консалтингового агентства?

Фахівці компанії GLS добре знають, які сфери затребувані суспільством на даний момент, і допоможуть розробити оптимальну стратегію розвитку. Зазвичай запити на сайт надходять у таких випадках:

  • переформатування фірми в бік масштабування;
  • питання підвищення конкурентоздатності;
  • ліквідація збитковості бізнесу;
  • розбіжності між партнерами у плані подальшого ведення бізнесу;
  • аудит фірми;
  • продаж підприємства;
  • підвищення ефективності роботи з персоналом.

До інших випадків відносять також фінансові та правові аспекти ведення бізнесу в Україні та за кордоном.