Ландшафтний дизайн навколо будинку або комерційного офісу – це важлива деталь створення комфорту та привабливості житла або робочого приміщення. Якісний ландшафтний дизайн є рекламою дбайливості та статусності компанії. Для приватного користувача – це територія відпочинку, можливості відчути єднання з природою.

Виконання трендового ландшафтного дизайну у Львові пропонує компанія «Аква Центер Львів». 

Спеціалісти компанії з 2006 року успішно працюють у напрямку створення оригінальних рішень для ландшафтного дизайну, як комплексу послуг. Замовник може отримати поєднане стилістично рішення, що включатиме гармонійне озеленення території з виконанням рішень, які будуть естетично привабливими як восени, так і влітку та навіть у зимовий час. Також фахівці компанії можуть запропонувати у такому комплексному рішенні або окремо:

  • благоустрій території навколо будинку та ззовні, на прилеглій території;
  • водні інсталяції, включно з фонтанами, різноманітними штучними водоймищами;
  • системи поливу газонів та інших штучно озеленених ділянок, що працюють в автоматичному режимі та інші трендові рішення.

Та повернемося до основної теми нашої публікації і розглянемо які типи ландшафтного дизайну є на сьогодні найбільш популярними та трендовими і які не потребують надмірних витрат.

Стиль “дикої природи”: екостиль для тих, хто любить класичну простоту

Для виконання ландшафтного дизайну у цьому стилі використовують природні натуральні матеріали такі як дерево, каміння, вода. Дизайнери додають до штучно створених елементів місцеві види рослинності, адаптовані до конкретного клімату та дизайн-рішення. Дбайливий підбір дерев, кущів та трав’янистих рослин дає можливість створити ефект знаходження серед дикої природи. Насправді ж ця територія якісно відрегульована дизайнером і гармонізована як за кольором, так і за часом цвітіння, скидання і зростання листя, трав’яного килиму.

Характерна риса – ладна композиція, асиметричність і побудова композиції на інтуїтивно поєднаних елементах.

Для підтримання такого ландшафтного дизайну необхідно небагато ресурсів, проте важливо виконувати періодично контроль біологічної маси та її регуляцію.

Виконаний в такому стилі дизайн прилеглої до будинку території є одним із оптимальних за вартістю, але він підходить не для всіх споруд та будинків і найбільш гармонійно виглядає для архітектури в екостилістиці або сучасних мінімалістичних проєктах.

Класичний ландшафтний дизайн: геометрія форм і багатство флори

Класичний ландшафтний дизайн залишається в тренді особливо тоді коли будинок має складні форми або наближений до класичних видів архітектури як на фасаді, так і в розміщенні і споруджені малих архітектурних форм, наприклад, альтанки, паркові об’єкти, клумби.

Стильний ландшафтний дизайн виконаний у класичному варіанті, складається з трьох основних компонентів:

  • обов’язкова симетрія у плануванні розміщення дерев та елементів;
  • застосування геометричних чітких форм в оформленні;
  • наявність обов’язкових додаткових елементів – фонтани, скульптурні  об’єкти та інше.

В оформленні застосовують хвойні та листяні дерева, а також квіти в поєднанні з газонами.