Лазерний маркер по металу є не лише граною основою для нового бізнесу, але і гарним доповненням до вже існуючого. Тому таке обладнання досить часто знаходить своє використання у різних сферах.

Лазерні маркери застосовуються для гравіювання чи маркування різних видів металу, сплавів, шкіри, гуми, пластмаси та інших матеріалів. Маркування відрізняється від гравіювання глибиною обробки, тому більшість маркерів можуть виконувати обидві задачі. 

В основному оптоволоконний лазерний маркер застосовується для гравіювання різноманітних матеріалів, створення шильд, нанесення різних зображень, логотипів, тексту, штрих-кодів, серійних номерів та іншого. Таке обладнання активно використовується як доповнення практично в будь-якому виробництві та бізнесі. У деяких маркерів навіть є можливість нанесення маркування різних відтінків та кольорів.

Переваги лазерного маркера

Таке обладнання активно використовується у сучасному виробництві. Пояснити це можна тим, що воно має досить багато важливих та значущих переваг. Серед головних плюсів можна виділити наступні:

  • Висока точність та швидкість роботи. Обробка матеріалу відбувається не просто на великій швидкості, сам лазер має невеликий діаметр, тому гравіювання відрізняється не просто високою якістю, але і деталізацією. 
  • Відсутність потреби в розхідниках. Все, що потрібно на початку роботи, це наявність електрики та матеріал для обробки.
  • Довготривалий термін служби та високі показники надійності. Головна задача майстра — правильно та згідно з усіма вимогами використовувати обладнання. В такому випадку ризик зламу досить низький.

Це головні переваги лазерного маркера. Як можна зазначити, обладнання дозволяє виконувати різноманітні види робіт та при цьому не потребує великої кількості додаткових елементів. 

Основні критерії вибору лазерного маркера

Сучасне виробництво пропонує досить багато різних моделей та варіантів лазерних маркерів. Кожна модель має індивідуальні характеристики та особливості. Для того, щоб обладнання якісно та ефективно виконувати поставлені задачі, потрібно визначитися з яким матеріалом ви будете працювати та який тип обробки застосовувати.

Під час вибору лазерного маркера варто звернути увагу на наступні критерії:

  • виробничість лазерного випромінювача;
  • потужність обладнання;
  •  розмір робочого поля;
  • сканатор;
  • система управління.

Характеристики та комплектація обладнання мають велику вагомість під час вибору максимально відповідного лазерного маркера. Отже, таким чином людина може забезпечити себе тим обладнанням, що буде відповідати потрібним показникам та виконувати поставлені задачі на високому рівні якості.