Смак, знайомий з дитинства, продукт, якість якого перевірена поколіннями – це універсальний крем для будь-яких десертів, що готується швидко, з мінімальної кількості продуктів, підходить всім, навіть людям, що дотримуються строгої дієти – його Величність, заварний крем, єдиний та неповторний, готувати котрий деякі хазяйки відверто бояться, хоча, насправді, все абсолютно реально.
Як приготувати ніжний заварний крем на всі випадки життя – знає Комфі блог, експерт щодо простих та швидких рецептів та корисних порад, що насправді роблять життя простіше.
Універсальний крем за 10 хвилин
Ще якихось 10 років тому і легендарний Наполеон, і не менш легендарний Медовик робилися виключно з заварним кремом, тому кожна хазяйка мала свій власний рецепт того, як зробити заварний крем, звичайно, що досконалість не має меж, тому і заварний крем має величезну кількість варіацій: зі згущеним молоком, з маслом та без масла, з яйцями та без них, і так далі, але сталим завжди залишається принцип – це заварювання кремової маси на вогні. Тож сьогодні ми розглянемо найпростіші способи приготування крему, які стануть гарною основою, і які будь-яка господиня легко приладить під себе, додаючи до них тих компонентів, які люблять та цінують в кожній конкретній сім’ї.
Але, перш ніж ми перейдемо до рецептів, кілька важливих правил щодо крему:
- Каструля, в якій варитимемо крем, має бути з товстим дном, достатньо широкою та зручно., щоб Вам було зручно вимішувати
- Якщо такої каструлі немає, або ж Ви просто не налаштовані ризикувати, тоді готуємо крем на водяній бані, для цього каструлю з сумішшю треба помістити в більшу за розміром, але неглибоку каструлю, чи сковорідку, на одну третину заповнену водою
- Після застигання крему, якщо його додатково збити, чи пропустити через дрібне сито, його текстура буде набагато ніжнішою, адже він збагатиться бульбашками повітря, що важливо, якщо Ви збираєтеся використовувати крем для начинки, адже так він триматиме форму краще
- Якщо Ви плануєте зберігати крем, тобто не використовуєте весь одразу, то для цього краще перекласти його у скляний, чи металевий посуд, та й готувати в пластиковому посуді даний крем у Вас навряд чи вийде, адже потрібне нагрівання
Кухонна магія, або як рідке зробити густим
Отже, перейдемо до найкласичнішого рецепту заварного крему, для цього нам знадобиться:
– півлітра молока,
– два яйця (деякі господині використовують лише жовтки),
-150 г цукру, якщо любите солоденьке, або, якщо основа для торту чи випічки прісна, то можна і всі 200,
-100-150 г вершкового масла,
-пакетик ванільного цукру, або півстручка натуральної ванілі,
– 3 столові ложки борошна вищого ґатунку, яке, за бажанням, можна повністю, або частково замінити на крохмаль.
У зручному посуді з’єднуємо та вимішуємо яйця, борошно, цукор та ваніль, потім додаємо молоко, і гарненько вимішуємо. Ставимо нашу суміш на маленький вогонь, або водяну баню, та, постійно й ретельно вимішуючи, доводимо суміш до закипання. Знімаємо, даємо трохи охолонути, додаємо масло кімнатної температури, аби воно не плавилося від гарячого крему, а рівномірно поєднувалося з ним. Гарно вимішуємо та накриваємо харчовою плівкою в контакт до повного застигання. Холодний крем можна додатково збити міксером, або використовувати просто так.
Заварний крем – це смачно, корисно та натурально, а ще економно та завжди доречно. Підписуйтесь на Комфі Блог, та пробуйте прості й смачні рецепти разом із нами. Хай щастить!
Останні коментарі