Власники автомобілів, які бажають швидко продати своє авто по вигідній ціні, дуже часто звертаються в компанії, що здійснюють викуп транспортних засобів. Такі комерційні організації професійно займаються скупкою, чудово орієнтуються в цінах та заробляють на купівлі машин за низькими цінами і продажу їх за більш високими.

Поняття «автовикуп»

Аби продати машину терміново, не обов’язково звертатися в компанію за послугою авто викупу. Можна самостійно виставить своє авто на ринку за невисоку ціну, але при цьому буде витрачатися багато особистого часу на всілякі перемовини та зустрічі з потенційними покупцями. Та і гарантії, що навіть за таку ціну можна оперативно продати своє авто, немає. Можливість швидко обміняти машину на реальні гроші надасть авто викуп Львів, але щоб уникнути обману, рекомендується перед продажем провести незалежну оцінку машини.

Послуги особливо затребувані при продажах мало ліквідних машин (після аварії або ті, які знаходяться під заставою у банковій установі). Продати такі авто своїми силами дуже проблематично, а професіонали з авто викупу завжди знаходять для них покупців.

Варіанти викупу

Викупу підлягають автомобілі, що знаходяться в різному стані: цілі та після аварії, ті, що знаходяться у власності і під заставою. Такі машини не просто продати,  тільки автовикуп у компанії https://topvykup.com.ua/ua/ – це швидко і без ризиків, аніж продаж приватній особі.

Розрізняється автовикуп:

  • битих та вживаних машин. Скупка для компаній по авто викупу є прибутковим бізнесом, а тому вони охоче укладають угоду, адже заробляють на відновленні авто з подальшим його перепродажем (якщо це неможливо, продають запчастини). Плюси – швидкість процедури, оформлення паперів та документів бере на себе компанія, можливість продати машину з будь-якими проблемами. Мінуси – ціна на 20-30% нижче ринкової;
  • кредитних авто. Головною умовою такого викупу є погашення боргу, при цьому власник авто гроші на руки не отримує. Якщо суми викупу для погашення кредиту не вистачає, боржник повинен доплатити різницю. Плюси – не треба знати юридичні нюанси при переоформленні та шукати покупця, вирішуються проблеми з кредитором. Мінуси – власнику пропонується дуже низька ціна і зазвичай покрити суму боргу після продажу авто не вдається;
  • ломбардом, що спеціалізується на скуповуванні машин. Пропонуються гарна ціна, але на руки видається лише 70%, решта – після продажу. Автоломбарду необхідно сплачувати відсотки за користування (комісійні, бо трактується як займ). У випадку, якщо авто не продалось, власник несе чималі витрати;
  • дилерами і автосалонами. Вони здійснюють обмін вживаних авто на нові машини при умові сплати власником різниці в ціні (послуга трейд-ін). Головною метою такої скупки є стимулювання покупки нових автомобілів. При цьому старі авто вони продають за вигідними цінами. Плюси – економія часу, купівля нового авто, документи оформлюються тут і зараз. Мінуси – авто в неробочому стані або з проблемами не викупаються, а також це стосується машин, що випущені 10-15 років назад, ціна вища за ринкову, оцінка авто проводиться за рахунок продавця.

Корисні поради

Важливо приділити увагу вибору компанії по авто викупу. Необхідно проаналізувати досвід роботи спеціалістів, ознайомитись з відгуками про них, поцікавитись цінами та  інш. Можна порадитись зі знайомими, які вже користувалися аналогічними послугами.

Ні в якому випадку не слід довіряти фірмам з малим терміном діяльності та робітниками зі сумнівною репутацією. Віддавати перевагу краще професіоналам своєї справи, які знають все про викуп авто в терміновому порядку, працюють як с приватними особами, так і з юридичними. Тільки так можна розраховувати на прозору угоду та справедливу вартість.