Сервіси прокату авто стають все більш популярними – наприклад, у Львові їх кількість вже перевалило за 10. Автопрокатні компаніїї пропонують різні умови, акції та знижки. Як з усього різноманіття вибрати найвигідніший варіант?

Шукайте програми лояльності

Ви напевно шукаєте компанію, в яку зможете звертатися знову і знову. Вибираючи прокат авто у Львові подобово https://bls.ua/ua/orenda-avtomobiliv-u-lvovi, уточнюйте і більш глобальні умови – наприклад, наявність програми лояльності. У досвідчених і сумлінних прокатників є спеціальні системи знижок для постійних клієнтів – це саме те, що нам потрібно. За допомогою таких систем можна в подальшому економити до 50% від вартості оренди. Це дозволить вам недорого орендувати навіть машини бізнес-класу.

Вибирайте моделі з механічною коробкою передач

Найдешевші машини, які можна взяти напрокат – це малолітражки з механікою. Вони цілком підійдуть для міських поїздок. А якщо вам дуже пощастить, то замість заброньованої малолітражки вам видадуть машину середнього класу без доплати. Як це працює? Справа в тому, що автопрокат зобов’язаний видати вам машину при попередньої броні, але іноді механічні моделі розходяться швидше. Тоді вам будуть зобов’язані надати будь-яке інше авто з парку.

Бензин або дизель

Якщо сервіс прокату не оплачує паливо, уважно поставтеся до вибору авто. Дизельні моделі коштують дорожче, але їх паливо значно дешевше бензину. Їх вигідно брати на далекі відстані – наприклад, для міжміських поїздок або для відпочинку на дачі. З іншого боку, автомобіль на бензині більше підійде для міського середовища.

Приховані платежі

Якщо ви оформляєте оренду авто у Львові без водія, вам можуть нарахувати приховані платежі. Будьте уважні! Зазвичай прокатники нараховують додаткові суми за:

  • повернення авто в іншому офісі;
  • додаткову страховку на фари, скло та колеса;
  • юний вік водія. Якщо вам не виповнилося 25 років, вам можуть накинути 15-20% від вартості оренди;
  • другий водій. Якщо машину хоче орендувати сімейна пара для спільного використання, доведеться доплатити;
  • оренда в офісі. Більшість прокатників пропонують оренду авто у Львові на сайті – їм самим так зручніше. А якщо оформляти бронь через офіс або по телефону, вони можуть накинути 5-10% за роботу оператора.

Доплати при здачі

Ретельно перевірте умови автопрокатної компанії перед тим, як здавати машину назад в прокат. При неуважності ви можете переплатити 10-50% від вартості прокату – дуже прикро, чи не так? Найчастіше доплата при здачі оформляється на:

  • брак палива. Заздалегідь заправте бак до потрібної позначки;
  • штрафи. Якщо вам був виписаний штраф, і ви його ще не оплатили, то прокатник сам передасть ваші гроші в поліцію, а з вас спише гроші за збір і передачу даних;
  • пробіг. Деякі сервіси прокату встановлюють ліміт на подобовий кілометраж. Наприклад, у вартість оренди включено 300 км, а за все зверху доведеться доплатити додатково.