Приготування квашених овочів — чудовий варіант сезонних заготовок. Досить зручною тарою є скляні банки, дерев’яні кадки та пластикові відра.

Саме про технологію засолювання в харчових відрах розповімо далі, а тим, хто ще не знає, де гуртом купити відра пластикові 20 л, рекомендуємо заглянути до каталогу магазину «Плюс-Пак Україна» – https://plus-pack.com.ua/ua/p563512060-vedra-plastikovye-pischevye.html.

Огірки, квашені у відрах 20 л

Для приготування потрібно:

  • огірки — 10 кг;
  • сіль — 50 г на літр;
  • вода — 10 л;
  • часник — 2 головки;
  • парасольки кропу, лавровий лист — по 5 шт.;
  • перець горошком — 30 шт.;
  • листя вишні, смородини, хрону — по 15 шт.

Промиті огірки замочіть у відрі на 5 годин. У киплячу воду додайте сіль і дайте охолонути. На дно пластикового відра 20 л викладьте половину парасольок кропу, листя вишні, смородини, часнику, лавровий лист і перець горошком. Наступний шар — огірки, пересипані зеленню. У пластикове відро вилийте розсіл та залиште на 5 днів.

Смачні помідори у пластиковому відрі

На пластикове відро 20 л потрібно:

  • томати сорту «Сливка» — 11 кг;
  • вода — 10 л;
  • сіль — 50 г на кожний літр води;
  • цукор — 180 г;
  • листя вишні, смородини, хрону — по 1 шт.;
  • часник — 2 шт.;
  • лавровий лист — 6 шт.;
  • перець горошком — 25 шт.;
  • листя селери — 5 шт.;
  • гострий перець — 2 стручки.

Помідори ретельно промийте і проколіть їх у кількох місцях зубочисткою. Закип’ятіть 10 літрів води, додайте сіль та цукор, остудіть розсіл до кімнатної температури. На дно пластикового відра викладіть частину парасольок кропу, листя вишні, смородини та хрону, кілька зубчиків часнику, лавровий лист, перець горошком, гострий перець та листя селери. Потім покладіть перший шар помідорів. Чергуйте шар помідорів із зеленню та спеціями. Залийте помідори розсолом, який охолов, закрийте пластикове відро кришкою і залиште на 5-7 днів.

Як квасити кабачки у харчових відрах

На пластикове відро 20 л візьміть:

  • кабачки — 10 кг;
  • воду — 10 л;
  • сіль — 0,5 кг;
  • цукор — 200 г;
  • кріп (парасольки) — 10 шт.;
  • часник — 2 головки;
  • лавровий лист — 5 шт.;
  • перець чорний горошком — 30 шт.;
  • корінь хрону — 100 г.

Промиті кабачки наріжте кружечками завтовшки 1-1,5 см. В киплячу воду всипте сіль і цукор, дочекайтеся повного розчинення і дайте охолонути розсолу. На дно харчового відра викладіть третину всієї зелені та починайте викладати кружечки кабачків, повторюючи шари. Вилийте в харчове відро приготовлений розсіл, покладіть зверху гніт. Закрийте кришкою і залиште на 5-7 днів.