Напірно-всмоктувальні рукави для палива — вироби, що належать до класу “Б(I)” згідно з ГОСТ 18698-79 — для нагнітання бензину, гасу, олії на нафтовій основі. Являють собою вироби, що складаються з комбінації шарів гуми, текстильного каркаса, металевих спіралей та мідних дротів, покритих зовнішнім гумовим шаром. 

Відрізняються підвищеними показниками міцності, несприйнятливі до впливу активних хімічних елементів. Використовуються для транспортування олій, палива, нафти, газів. Компанія «Укргума» пропонує широкий вибір рукавів для палива і масел SEMPERIT та інших виробників із відмінними експлуатаційними характеристиками: https://укррезина.com.ua/ua/g109568133-rukava-semperit?sort=position .

Відмінності між видами рукавів

Всмоктувальні та напірні рукави мають характерну відмінність – наявність металевого каркасу. Ця особливість характерна і для напірно-всмоктувальних трубопроводів. Назва вказує, що виріб можна застосовувати як для забору, так і подачі середовища з істотним тиском. В процесі перекачування рідин ефект виплескування виключається. Якщо ж використовувати всмоктувальний шланг, то подібна ситуація буде мати місце.

Маркування напірно-всмоктувальних рукавів для палива та масел SEMPERIT та інших виробників

Маркування напірно-всмоктувальних рукавів.

  • Б – для перекачування дизпалива, гасу чи бензину.
  • В – для перекачування технічної води.
  • П – для нагнітання молока, питної води, пива та інших харчових рідин.
  • КЩ – стійкі до дії лугів, кислот; максимальна концентрація таких речовин – 20%.

Також гост регламентує рукави для палива за кліматичними зонами:

  • з помірним кліматом — від -35 до +90°С;
  • з тропічним кліматом — від -10 до +90°С;
  • з холодним кліматом — від -50 до +90 ° С.

Уявімо собі, що рукав для палива та олій SEMPERIT має маркування “Б-18-25-0,63-У”. Тоді розшифрування буде таким — для перегону палива, внутрішній діаметр 18 мм, зовнішній — 25 мм. Робочий тиск — 0,63 МПа. Підходить для експлуатації у помірному кліматі.

На сайті компанії «Укргума» представлені рукави для палива та масел SEMPERIT, придатні для роботи з машинною, трансформаторною та гідравлічною олією, газом, бензином, та різними емульсіями на основі нафти. Фахівці допоможуть обрати та купити рукава для палива і масел SEMPERIT із необхідними характеристиками. Замовлення буде виконане з мінімальними термінами очікування.