Якщо зайти на сторінку будь-якого сервісу, де люди шукають роботу або кандидатів на вакансії, та набрати літери IT, можна здивуватися результатам. Спеціалістів у цій сфері дуже багато. Всі вони мають різний фах, різний досвід і різний підхід до виконання роботи. Як знайти серед них потрібного?

Найкращий варіант — скористатися послугами ITExpert — recruitment in IT, адже такі компанії шукають кандидатів відповідно до заданих вимог, причому роблять це швидко та якісно.

Чи варто шукати спеціалістів самостійно?

Шукати фахівця в команду самостійно чи за допомогою агенції — ваша особиста справа. Обидва варіанти мають свої плюси та мінуси. Самостійний пошук економить гроші, витрачені за наймання спеціалістів з агенції. Ви будете підбирати кандидата під свої вимоги та на основі критеріїв, які здаватимуться найбільш важливими. Можливо, саме таким чином знайдете того, хто буде горіти вашою справою й залишиться на одній хвилі.

Проте є ризик знайти гарну людину, але не дуже грамотного фахівця, особливо якщо ніколи не працювали з IT-сферою й не знаєте певних нюансів. Ситуація ускладнюється відсутністю у вас чи ваших HR-спеціалістів знань IT-термінології, необхідних умінь та навичок, що потрібні айтівцю в роботі.

Переваги співпраці з агенцією

Якщо вибираєте спеціалізовану агенцію, то всі питання за вас вирішать кваліфіковані HR, які щодня працюють із робітниками IT та знаються на нюансах створення програмних продуктів. Скориставшись послугами професіоналів, ви:

  • зекономите час на пошуки — за кілька робочих днів на вашому столі будуть лежати резюме найкращих кандидатів;
  • зменшите ризики найму некваліфікованих спеціалістів — робітники агенції ретельно перевіряють кожного, хто претендує на вакансію, за безліччю критеріїв;
  • вбережете себе від зайвої головного болю — вам та вашим HR не потрібно буде вдаватися в нюанси запропонованих вакансій.

Хочете IT-спеціаліста, що буде гарно проявляти себе на робочому місці й принесе прибуток вашій компанії? Довірте вибір фахівцям.