Генератор використовується у тих випадках, коли доступ до електричної мережі зовсім відсутній або не працює. Завдяки йому ви можете дуже швидко згенерувати енергію та почати використовувати її навіть в екстремальних умовах або зовсім не створених для цього.

 Купити генератор недорого ви можете на сайті та бути впевненими в його передовій якості. 

Що таке генератор?

Генератор – це пристрій, що перетворює механічну енергію в електричну шляхом використання рухомої частини, яка генерує змінний або постійний струм. Його основна функція полягає у створенні електричної енергії в умовах, коли основне джерело живлення недоступне або непрацездатне, забезпечуючи безперервне живлення пристроїв та необхідного обладнання. Генератори використовуються активно як в домашньому, так і в комерційному секторі для промислових та особистих цілей, включаючи резервне живлення, будівництво, виробництво електроенергії та інші ґалузі. 

Як працює генератор?

Робота генератора базується на принципі електромагнітної індукції, відкритої Фарадеєм у 1831 році. На початку роботи генератор використовує джерело енергії, таке як двигун внутрішнього згоряння або гідротурбіна, щоб створити механічний рух. Він своєю чергою передається до обмотки пристрою, який зазвичай складається з провідника, намотаного на феромагнітний сердечник. Рух обмотки змінює магнітне поле навколо обмотки, що викликає індукцію – іншими словами генерацію електричного струму в обмотці. Створений струм виводиться з генератора через спеціальні вбудовані контакти, які зазвичай підключені до зовнішнього електричного кола. Потік енергії на сучасних генераторах може регулюватися, що дозволяє контролювати напругу та струм під свої потреби.

Переваги генератора 

Головна перевага генератора – це його функція забезпечувати безперервне живлення навіть в екстремальних умовах. Окрім цього, ще можна відокремити: 

  • Мобільність, адже більшість сучасних моделей мають компактний дизайн та можуть бути легко переміщені до місця використання. 
  • Надійне джерело резервної енергії. Генератор служить як резервне джерело, що практично у випадках, коли відмова основного енергетичного джерела може бути призупинена. 
  • Універсальний пристрій, який може легко використовуватися у будівництві, побуті, відпочинку, у медичних установах. 

На сайті Ваш клімат ви можете обрати з наступних видів генераторів: дизельні, бензинові, портативні, генератори на відновлювальній енергії. Потрібно відштовхуватися від ваших особистих потреб та враховувати умови навколишнього середовища. Саме так ви зможете знайти для себе практичний пристрій, який зможе вам допомогти у повсякденному житті.