В сучасному світі медицина постійно вдосконалюється, і одним із передових напрямків в цій сфері є робот-асистована хірургія. Однією з найпопулярніших систем для роботизованих операцій є робот Да Вінчі. Першими в Україні почали використовувати цей передовий автоматизований комплекс лікарі клініки “Innomed”.

Дана система пропонує безліч переваг, які роблять її привабливим вибором для досвідчених хірургів та пацієнтів. 

Робот Да Вінчі: унікальний симбіоз науки і майстерності

Роботизована система складається з кількох основних компонентів:

  • Хірургічної консолі для лікаря;
  • Рухомих робочих “кінцівок”;
  • Камер, що забезпечують високоякісне зображення на моніторі.

В основі роботи автоматизованого помічника хірурга лежить передова технологія, яка дозволяє лікарям проводити навіть найскладніші операції надзвичайно точно та з мінімальними ризиками для пацієнтів.

Працює унікальний апарат за наступним алгоритмом:

  • Хірург сидить за спеціальною консоллю, де має доступ до 3D-зображення з камери та може керувати маніпуляціями робочих інструментів через спеціальні маніпулятори.
  • Роботизований комплекс дозволяє здійснювати мікроскопічні рухи, які неможливо виконати вручну, забезпечуючи надзвичайну точність і стабільність під час хірургічного втручання.
daVinci

Переваги лікування з роботом-асистентом

Робот Да Вінчі, операція за допомогою якого сьогодні доступна в Україні – це, перш за все:

  1. Максимальна точність і дотримання медичних протоколів до найменших деталей;
  2. У порівнянні з традиційними хірургічними методами зменшення травматичності для пацієнта, мінімальна крововтрата, швидкий реабілітаційний період;
  3. Збільшена зручність та ергономіка для лікаря, що особливо важливо для хірургічного втручання, що вимагає від хірурга мікрохірургічних навичок;
  4. Мінімальний ризик виникнення ускладнень – операції менш інвазивні та менш ризиковані для пацієнтів.

Система Да Вінчі, яку має клініка “Innomed”, відкриває нові горизонти у хірургічній практиці, забезпечуючи найвищу точність та безпеку для пацієнтів. Її використання є ключовим кроком у напрямку постійного вдосконалення медичних стандартів та підвищення якості надання послуг.

Роботизована хірургія – це не єдиний напрямок діяльності вінницьких фахівців. Профільні лікарі проводять діагностику і лікування найрізноманітніших захворювань, зокрема, кваліфіковані послуги надає приват пологовий будинок. Записатись на прийом можна онлайн або за телефоном +38 (098) 854 20 20.