Комфортне та функціональне ліжко — це запорука якісного сну та вашого здоров’я. Крім того, правильно підібране спальне місце стане функціональним варіантом для зберігання речей та гармонійним доповненням інтер’єру. Якщо ви шукаєте саме такий виріб, тоді зверніть увагу на універсальне ліжко-подіум.

Це модель, зроблена вбудованою в підійняту платформу. Остання може бути виготовлена з дерева, металу або іншого міцного матеріалу. Ліжко на подіумі роблять за індивідуальними параметрами на замовлення або купують у готовому вигляді, наприклад на сайті https://amebli.com.ua/krovati-krovati-podiumy/.

Головні переваги моделей

Ліжко-подіум є гарним варіантом, коли простір спальні є невеликим. За його допомогою ви можете розділити кімнату на різні зони (наприклад, на місце для сну й окремо для відпочинку). Для маленьких квартир-студій є варіанти, коли ліжко на подіумі може висуватися зі спеціальної ніші, вмонтованої в стіну.

Крім того, така модель дозволяє отримати додаткові місця для зберігання речей. Адже сам по собі подіум — це містка ніша. Підняти спальне місце над підлогою можна більше ніж на 50 сантиметрів, а простір, який утворився, – комплектувати як заманеться, у такий спосіб прибираючи від сторонніх очей те, чому немає місця в шафі та інших меблях. Подіум зручно додатково розбити на секції, обладнати їх під спідню або постільну білизну, пуловери та інші речі.

На сайті AMebli ви можете придбати навіть ліжко на платформі зі вже вмонтованими тумбочками по боках. Це зекономить простір і час, адже вам не прийдеться шукати тумби, які б підходили до меблів. Варто зазначити, що ліжко-подіум є двоспальним, а його найменші габарити – це 140*200 см. Крім явних переваг, можна виділити й деякі недоліки.

Наприклад, такі моделі дорожчі в порівнянні з класичними, а також можуть бути складнішими в установці, адже в процесі потребують фіксації подіуму. Через це таке ліжко неможливо пересунути за бажанням. Якщо у вашій квартирі низькі стелі, тоді подібні місткі й високі моделі можуть зробити їх ще нижчими візуально.

Як вибрати ліжко-подіум для своєї квартири

Для того щоб цей виріб став для вас ідеальним спальним місцем, визначте, для чого вам потрібен такий формат. Наприклад, ви хочете отримати додаткове місце для зберігання або це здається вам естетичним. Після цього треба:

  1. Виміряти свою спальню, щоб переконатися, що ліжко-подіум підходить за розміром. Наразі всі представлені варіанти можливо купити в різних розмірах – від 140*200 та більше.
  2. Вибрати матеріал для платформи та самого ліжка, який відповідає вашому стилю та бюджету. Це може бути дешевший варіант із ДСП або дорожчий (наприклад, з натурального дерева різних порід). Для виготовлення каркаса застосовують ясен, дуб, бук, які мають велику популярність серед покупців. Моделі з дерева екологічні, безпечні, міцні та довговічні
  3. Не забувайте про основу ліжка. Ламельний блок із фанери або деревини забезпечує належні ортопедичні властивості, добре пружинить, розподіляє навантаження по всій поверхні, практичний та гнучкий. За стандартом у двоспальному ліжку розміщується 30 ламелей. Але для покращення комфорту можна замовити більшу кількість.
  4. Розгляньте можливість додавання шухляд або інших функцій зберігання під ліжком. Це може бути підіймальний механізм або дві чи чотири шухляди на вибір.

Для встановлення ліжка-подіума краще звернутися до професіоналів. А порівняти новітні моделі й вибрати саме те, що вам підходить, можна сайті AMebli.