Трафік сайту — це важливий показник ефективності вашого онлайн-бізнесу, адже чим більше людей відвідає ваш сайт, тим більше у вас потенційних клієнтів, партнерів чи підписників. Залучення трафіку на сайт допоможе популяризувати бізнес, збільшити аудиторію й покращити продажі. 

То як збільшити трафік на сайт?

Просування сайту можна замовити у спеціалістів, як Idea Digital Agency, які володіють набором спеціальних інструментів і навичок для цього. Наприклад SEO просування сайту у Львові https://ideadigital.agency/promo/seo-lvov/ може суттєво покращити вашу конкурентну позицію в мережі. Погляньмо детальніше, з чого складається SEO і як це впливає на трафік.

Для чого потрібне залучення трафіку на сайт

Що таке трафік сайту? Це кількість користувачів, які відвідали ваш сайт за окремий проміжок часу. Залучення трафіку на сайт має багато переваг для бізнесу. Ось деякі з них:

чим більше людей відвідає ваш сайт, тим більше шансів, що вони придбають товар чи послугу, підпишуться на вашу розсилку або зв’яжуться з вами.

якщо ваш сайт має високий трафік, це свідчить про вашу популярність, авторитет і довіру серед аудиторії. Ви можете стати лідером у своїй ніші, побудувати імідж й отримати прихильність.

якщо ви монетизуєте свій сайт за допомогою реклами, то чим більше трафіку ви отримаєте, тим більшим буде ваш дохід. 

якщо ваш сайт надає корисну інформацію, розважальний чи інший цінний контент, то ви можете утримати наявних клієнтів й мотивувати їх повертатися до вас знову і знову.

залучення трафіку на сайт також покращить ваше ранжування в пошукових системах.

Як залучити трафік на сайт за допомогою SEO

Завдяки SEO можна суттєво підвищити привабливість вебмайданчика для цільової аудиторії — а отже й трафік на сайт, адже просування сайту це ціла стратегія підвищення його видимості в мережі. 

SEO складається з двох основних складових: on-page SEO та off-page SEO. On-page SEO — це те, що ви робите на своєму сайті, щоб зробити його більш релевантним і якісним для пошукових систем. Off-page SEO — це те, що ви робите поза своїм сайтом, щоб збільшити його авторитетність і популярність в мережі.  Як все це працює? 

Підвищення позицій сайту

Чим вища позицiя сайту в пошуковій видачі, тим бiльше шансiв, що вiдвiдувачi на нього перейдуть. Для пiдвищення позицiй сайту вам потрiбно:

  • визначити ключові слова, за якими ви хочете ранжуватися. Це ті слова або фрази, які найкраще описують ваш сайт, нішу або ваш продукт. 
  • створити логічну й зрозумілу структуру сайту — розділіть контент на розділи, підрозділи, категорії та сторінки. Ви повинні створити ієрархічну та просту структуру сайту, щоб полегшити навігацію як для пошукових систем, так і для користувачів. 
  • оптимізуйте сайт — покращте швидкiсть завантаження, безпеку й сумiснiсть вашого сайту з рiзними пристроями та браузерами. Ви повиннi мiнiмiзувати розмiр файлiв, використовувати кешування, компресiю, SSL-сертифiкати та iншi методи.

Створiть якiсний контент

Контент — це король просування сайту. Без цiкавого, корисного й унiкального контенту ви не зможете залучити й утримати увагу вашої аудиторiї. Контент повинен відповідати запитам i потребам ваших потенційних клієнтів, розв’язувати їхні проблеми, надавати цінну інформацію, розважати й навчати. Контент також повинен бути оптимізований для пошукових систем.

  • Використовуйте у текстах ключові слова, заголовки, підзаголовки, списки, зображення, відео чи графіку. 
  • Актуалізовуйте й оновлюйте контент — він повинен бути свіжим й унікальним.
  • Забезпечте якісні посилання на ваш сайт з iнших авторитетних і релевантних для вас ресурсiв.

Оптимізуйте свій сайт для мобільних пристроїв

Сьогодні мобільний трафік складає понад половину всього трафіку в інтернеті й продовжує зростати. Пошукові системи враховують адаптивність вашого сайту для мобільних пристроїв під час ранжування в пошукових результатах. А тому, щоб оптимізувати свій сайт для мобільних пристроїв, подбайте про декілька моментів.

  • Використовуйте адаптивний дизайн, який автоматично підлаштовується під розмір екрану користувача.
  • Зменшіть розмір файлів і зображень на вашому сайті, щоб пришвидшити час завантаження.
  • Спростіть навігацію і меню сайту, щоб користувачі легше знаходили інформацію.
  • Використовуйте  читабельні шрифти, контрастні кольори й кнопки.
  • Уникайте флеш-анімації, поп-ап вікон й інших елементів, які можуть заважати користувачам.

Пам’ятайте, що оптимізація сайту — це постійний процес, адже алгоритми пошукових систем змінюються. Тож якщо відчуваєте невпевненість у своїх можливостях, скористайтеся допомогою SEO-спеціалістів.