Ви обожнюєте суші, але не можете також відмовитися від калорійних бургерів? Спробуйте дуже круту нову страву – суші-бургер. Цю страву дуже полюбили на Заході, і звідти вона завітала і в Україну, де вже знайшла своїх прихильників.

Якщо описати страву одним словом, то це як звичайний бургер, тільки замість булки рисовий рол, у який помістили соковиту котлету. Мабуть, ви вже помічали фотографії суші бургерів у Львові на сторінках у просунутих фут-блогерів в Інстаграмі. І повірте, це не тільки виглядає привабливо на фотографіях, а і неймовірно смачно. 

Як найкращі традиції двох кулінарних кухонь поєдналися в одній страві?

Суші-бургер, або як його ще називають рисовий бургер, увібрав в себе все найкраще, що є в американській та японській кухонь. Це можна сказати, сучасна оригінальна інтерпретація японських суші у їх класичному вигляді. Страва також складається з:

  • рису;
  • водорості норі;
  • лосося або іншої риби;
  • ікри Тобіко;
  • вершкового сиру.

Що стосується начинки, то тут вже все на любителя. Це може бути м’ясо птиці, сир, гриби або овочі. Варіантів дуже багато, головне, щоб інгредієнти поєднувалися між собою за смаковими якостями. Начинка укладається на рис, який використовується як заміна булочки, і ліпиться “пиріжок”. Потім обвалюють його сухарях та кілька хвилин обсмажують на олії у фритюрі для отримання хрумкої скоринки. Така форма страви дозволяє зручно тримати її в руках, як, власне, і бургер. Щоб добавити страві соковитості та ще більш вираженого смаку, до складу рисового бургеру можуть входити різні та особливі приправи та насичені соуси. Зазвичай такі соуси готуються на основі соєвого соусу або ще тіріякі.

Переваги суші-бургерів

Головна перевага цієї страви якраз і полягає в тому, що такий варіант бургера підходить тим, хто обмежує себе в борошняному. Це робить суші-бургер корисною та легкою стравою для організму. Які ще особливості можна виділити?

Можливість використовувати різні начинки, як саме і в ролах. Це можуть бути такі смачні інгредієнти як огірок, морепродукти, листя салату, маринований імбир, вершковий сир, а також соковиті риба і авокадо.

  • Суші-бургер можна приготувати з овочевою або фруктовою начинкою. Тоді це взагалі вийде не тільки дієтична страва, а і чисто веганська.
  • Навіть якщо суші-бургер готують з риби, то вона проходить термічну обробку, тому можна цією стравою ласувати і дітлахам та вагітним.
  • Завдяки своїй оригінальній подачі, страва може бути не тільки перекусом, а і головною прикрасою святкового столу.

Апетитні японські бургери вже мають свою армію прихильників. Тож долучайтеся і ви – замовляйте суші-бургер в Poke Lulu.