Клінкер – загальна назва будівельних матеріалів, для виготовлення яких використовується спеціальна технологія, розроблена в Голландії. Клінкерна плитка для грубки, пічки та камінів виробляється  на основі сланцевих глин із застосуванням високотемпературного випалювання. За своїми технічними характеристиками вона стає максимально наближеною до натурального каменю, а в багатьох параметрах навіть перевершує його.

У чому перевага клінкерної плитки?

Популярним цей будівельний матеріал став завдяки екологічній безпеці в експлуатації та довговічності. При правильному виробничому циклі готові вироби не втрачають своїх властивостей протягом десятків років, а додавання спеціальних присадок, флюсів та  оксидів з пігментами допомагає домогтися різноманітних візуальних ефектів. Окрім того, клінкерна плитка має такі важливі характеристики:

  • вогнетривкість – вона легко витримує високі температури, не втрачаючи при цьому своїх властивостей та декоративного покриття;
  • стійкість до механічних пошкоджень – поверхня плитки не піддається зламам, подряпинам, агресивному хімічному впливу;
  • коефіцієнт теплового розширення – стандартним показником для клінкерної плитки є дані в 6-9%, але в основному вони залежать від домішок у складі;
  • відмінна теплоємність – матеріал має здатність акумулювати тепло, поступово віддаючи його згодом навколишньому простору;
  • хороша стійкість до ультрафіолетового випромінювання – більшість екологічно чистих матеріалів неспроможні похвалитися такими характеристиками, що дуже важливо за необхідності розташування печей просто неба.

Якщо говорити про недоліки клінкерної плитки, то, порівняно з перевагами цього матеріалу, їх насправді дуже мало. У першу чергу – це більш висока ціна на продукцію, а також необхідність застосування спеціальних матеріалів при монтажі та облицюванні.

Де купити якісну клінкерну плитку для грубок?

Наш інтернет-магазин пропонує гідний вибір продукції в цьому напрямку, що надається від найкращих виробників. Окрім того, на сайті https://alfa-deluxe.com/ ви знайдете величезну кількість матеріалів, необхідних для ремонтних та будівельних робіт. У переліку продукції: вироби для облицювання, сантехніка, звукоізоляційний сегмент, покриття для підлоги, багато чого іншого.

Серед торгових марок, які рекомендують клінкер – BURGUND, Canella, CER, COUNTRY WISNIA, Dackel STONELINE, FOGGIA, та інші. Покупці можуть вибрати вироби з матовою, глянсовою чи структурною поверхнею, виконані у різному розмірному діапазоні. Ретельно продумана цінова політика компанії дозволяє скористатися акційними знижками, які досить часто практикує наша компанія.