Інтернет досить давно став невід’ємною частиною нашого життя. Сучасні покоління не можуть уявити ті часи, коли його не існувало, а здобувати інформацію потрібно було з книжок, бібліотек, телебачення та радіо. Люди швидко звикають до хорошого, тому отримати якісне підключення прагне кожен. 

Інтернет-провайдер (Львів та інші міста) може провести канал у квартиру, будинок, офіс та надати необхідне обладнання в оренду у разі необхідності. Як потрібно вибирати компанію, щоб не помилитись?

Критерії

У кожному великому місті численна кількість компаній пропонують свої послуги щодо підключення мережі до вашої оселі. Та далеко не кожна з них може надати обіцяну якість. До того, як заключити договір з однією з них, варто ретельно вивчити питання, аби не помилитись:

  • Мета підключення. Це головний фактор, що буде впливати на вибір, ціну, швидкість, кількість точок та багато інших моментів. Провайдери мають на вибір декілька тарифів залежно від обсягу запланованих завантажень та передач. Від вартості плати абонента залежить швидкість каналу, який він в результаті отримає. Роботу, навчання повністю зможуть забезпечити 50 Мбіт/с. коли власник планує перегляд фільмів онлайн у високій якості, тут знадобиться швидкість не менше, ніж 100 Мбіт/с;
  • Тип підключення. Дротовий має на увазі проведення в житло кабелю або оптичного волокна. Залежно від побажань замовника, кабель буде йти напряму до роутера або до комп’ютера. Бездротовий спосіб означає приєднання до супутнику або радіовежі. В такому випадку встановлюють спеціальну підсилюючу антену, яка буде приймати сигнал. Погодні умови, екранування та інші фактори можуть стати причиною нестабільного сигналу. Цей варіант найчастіше використовують у тих точках, де підключення за допомогою кабелю неможливе;
  • Скільки споживачів планується. Загальна вхідна швидкість буде розподілена між всіма пристроями, які потребують Інтернет. До цього переліку відносяться ПК, ноутбуки, телевізори, планшети, телефони, інші гаджети. Чим їх більше, тим «менше» ви отримаєте. Якщо ПК качає файли, а на планшеті грає музика з Ютубу, то телефон навряд чи зможе побачити мережу, якщо в квартиру приходить приблизно 50 Мбіт/;
  • Наявні оператори. Дізнайтесь, хто саме роздає Інтернет-підключення у межах вашого будинку (для багатоквартирних) або приватного сектору. Якщо ви хочете підключити тільки для себе провайдера, який ще не заведений у будинок, то це буде коштувати або надзвичайно дорого, або така можливість взагалі відсутня.

Рейтинги та відгуки теж грають не останню роль у процесі вибору. Звертайте увагу на це, коли будете вирішувати, кому довірити підключення. Якомога детальніше вивчіть умови різних тарифів, щоб прийняти остаточне рішення.