Тема криптовалют є перспективною і популярною протягом 14 років. Спочатку біткоїн викликав аматорський інтерес, а курс був карколомний: 1 долар прирівнювався до 1300 біткоїнів (повернути б той час хоч на день). Через 12 років уже 1 біткоїн коштував близько 69 000$.

Сьогодні курс знизився до 27 000 у.о., але до 2035 року фінансисти прогнозують досягнення ним планки в 100 000 доларів. Тому криптовалюта ще довго буде розбурхувати уми людей, охочих накопичити пристойні суми в електронних гаманцях.

Ще один важливий момент, на який потрібно зважати, – вибрати обмінник, який офіційно працює і допомагає виводити суми без великих комісій та обману. У цій статті складено вибірку з актуальних, перевірених ресурсів, де вас не обдурять і допоможуть швидко перетворити готівку на цифрові гроші, а криптонакопичення – на фіат.

Підбірка онлайн обмінників криптовалют

Ми розподілили обмінники на основі безпеки користування, прозорості комісій, кількості напрямків обміну, зручності користування сайтом.

Changeit

Український обмінник пропонується виконувати транзакції на 2500-25000 грн протягом однієї операції. За місяць дозволяється обміняти або вивести суму в 150 000 грн. Моніторинг Scanbit показав, що ресурс посідає 2-гу позицію рейтингу найкращих пропозицій, має 163 позитивні відгуки та жодного негативного. Спеціалізується обмінник протягом п’яти років на двосторонньому обміні токенів, стейблкоїнів і гривні.

Платформа забезпечує повну анонімність проведених операцій і комплексний захист особистих даних користувачів. Завдяки адаптивному дизайну під час виконання транзакцій допускається використання мобільного телефону, айпада, ноутбука, комп’ютера. Алгоритм обміну дуже простий. Обмінник орієнтований на роботу з гривнею, тому готовий запропонувати найкращий курс співвідношення фіата і криптовалют.

Changelly

Багатомовна платформа працює протягом 8 років, має 3085 відгуків на Trustpilot. Щодня обслуговується до 3000 клієнтів, а загальна кількість користувачів, які пройшли реєстрацію, перевищила 2 млн. Тут не потрібно створювати власний криптогаманець. Процес свопу криптовалют здійснюється між зовнішніми гаманцями користувача прямо на платформі.

Існують два режими обміну: з «плавучим» і фіксованим курсом. Перший дає змогу отримати максимально вигідний курс на момент здійснення операції. Другий дає можливість заблокувати потрібний курс на певний термін. Дуже виручають користувачів мобільні додатки для айфонів і смартфонів. Новачки можуть безплатно вивчити курс використання обмінника. Платформа виступає посередником між клієнтами та партнерськими сервісами, що унеможливлює крадіжку коштів навіть у разі злому системи.

100btc

Функціонує на ринку надання послуг протягом 6 років. На сайті Trustpilot отримав рейтинг у 4,5 «зірки». Крім стандартних функцій онлайн-обміну, пропонує купівлю крипти за «живі» гроші. Створюється заявка, а потім клієнт передзвонює оператору і погоджує місце зустрічі. Проведення операцій відбувається за курсом, що діє в момент перебування клієнта в офісі. А користуватися грошима на рахунку вдасться після 3-го підтвердження в біткойн-мережі.

Сайт має хороші резерви для транзакцій, пропонує найвідоміші та менш поширені зв’язки з обміну. Для онлайн-транзакцій підходять 7 карт українських банків. Готівку у вигляді гривень, доларів або євро видають у 9 містах нашої країни. Сап порт активно допомагає користувачам у робочі дні та надає допомогу у вихідні в черговому режимі.

Crybex

Обмінник за неповних 4 роки своєї діяльності відкрив доступ до активів жителям 255 країн. На Trustpilot має рейтинг 4,3 і 6 відгуків. Тут можна побачити запас коштів за кожною з 57 пар, що допомагає великим гравцям ринку відразу оцінити можливість здійснення транзакцій за бажаним напрямком. Обміни роблять оперативно, розроблено надійну систему безпеки коштів для користувачів, пропонуються додаткові опції для захисту акаунта (2-факторна авторизація, створення списку дозволених IP-адрес, регулярна зміна пароля).

У червні 2023 року було зроблено редизайн сайту, спрощено систему проведення транзакцій. Тут немає процедури KYC, яка допомагає виявити джерело походження коштів і підтвердити справжність особи, що спрощує дії з боку клієнтів.

Easybit

Обмінник демонструє досить високий показник довіри з боку користувачів на платформі Trustpilot (4,9 бала з 5). Пропонується 200 монет і понад 400 напрямків для транзакцій. Транзакції досить оперативні й займають 5-10 хвилин. Пропонується виключно обмін однієї криптовалюти на іншу, без виведення готівки у фіаті.

Стандартна комісія становить 0,2%, але при досягненні певного обсягу залучених коштів вона знижується до 0,1%. Також сервіс пропонує захист від волатильності, щоб у процесі проведення операцій не виникло негативних курсових коливань. Партнерська програма дає змогу заробляти 60% від доходу обмінника за кожен реферальний обмін. Службу підтримки складають експерти з криптотеми, вони готові надати кваліфіковану допомогу.

Dvizh

Обмінник пропонує використання 140 валютних пар. За добу здійснюється понад 50 000 транзакцій. Простий інтерфейс якісно оптимізований для десктопних і мобільних пристроїв. Dvizh використовує перевірені та надійні технології шифрування, як в established обмінників, а саме автоматизацію, API, протоколи безпеки.

Ресурс успішно справляється з високими обсягами транзакцій, причому верхня межа сум на одного користувача досить висока. Мобільним додатком користується понад 100 000 осіб. Компанія функціонує на легальній основі та відповідає всім вимогам регуляторів ринку цифрових активів. Dvizh не зберігає кошти клієнтів на своїй платформі: транзакції відбуваються між криптогаманцями користувачів і перевірених партнерів обмінника.

MasterChange

Штаб-квартира розташована в Сінгапурі. За вересень обмінник обробив 3670 транзакцій на суму $732 000. Комісія для користувачів становить 0,5%.

Вдалим рішенням стала розробка мобільного застосунку, щоб транзакції зручно було здійснювати, перебуваючи далеко від комп’ютера. Верифікація акаунтів проходить за 15 хвилин – з цією необхідністю треба змиритися. Оскільки ресурс доступний з кількох країн світу, клієнтам подобається, що служба підтримки працює 24/7 (це важливо для різних часових поясів). Західні партнери особливо цінують надійність, тому MasterChange забезпечує безпеку та конфіденційність користувачів сучасними засобами захисту.

Obmenat24

Обмінник створено в Англії 2017 року, відкрито дочірні офіси в Естонії, Польщі. На платформі доступний обмін основних криптовалют – Bitcoin, Ethereum, Litecoin. На сайті Trustpilot Obmenat24 має 46 відгуків із середньою оцінкою 4 з 5 зірок. Ресурс досить популярний: за даними CoinMarketCap, добовий обсяг операцій Obmenat24 становить приблизно $3 млн в еквіваленті.

Комісію визначає напрямок обміну і фактична сума, тому вона перебуває в діапазоні 0,5-5%. Для обробки однієї заявки потрібно 15-20 хвилин. Обмінник отримав реєстрацію як Cryptocurrency Exchange у реєстрі компаній Великої Британії з датою створення 18 грудня 2017 року. Має ліцензію FCA на операції з криптовалютами. На сервісі GitHub доступний API цього обмінника для автоматизованої роботи. Це підтверджує наявність в Obmenat24 технологічної інфраструктури.

На що ми звертали увагу при виборі обмінника

Розповімо про критерії відбору, який застосували для виявлення найкращих обмінників.

  1. Ми обирали перевірені майданчики з позитивними відгуками реальних користувачів, адже саме це допомагає виявити зручність користування ресурсами та якість надання послуг. 
  2. Орієнтувалися на ресурси з мінімальними комісіями, оптимально до 1%.
  3. Брали до уваги швидкість виконання транзакцій, щоб опрацювання заявок не перебільшувало термін у 5-20 хвилин.
  4. Оцінювали оперативність надання допомоги від операторів.

Ще одним важливим фактором стала ліквідність: її високі значення покращували курс обміну для користувачів.