Як правило, коли є призначення на проходження магнітно-резонансної томографії, людина не має часу чекати, адже даний вид дослідження дає можливість максимально точно отримати достовірні дані про стан хворого, аби поставити діагноз та спланувати адекватну стратегію лікування.

Нажаль, ситуація така, що, звертаючись до державної клініки, пацієнт може чекати на проходження МРТ довгі місяці, в той час як його стан погіршується, а хвороба прогресує. Проте варто розуміти, що не завжди державні клініки мають найновіше обладнання, та й спеціалісти або суміщають роботу в державних та приватних клініках, або роблять вибір на користь інновацій, де вони можуть застосовувати на практиці свої знання та навички. Саме тому Ви маєте вибір, де саме Вам зручніше зробити МРТ у Києві, проте, Ви маєте знати, що вартість даного дослідження у державній та приватній клініці має не дуже велику різницю, проте відсутність черги, наявність попереднього запису, гарантія того, що Вас приймуть точно в певний час, надавши медично-діагностичну послугу на найвищому рівні на обладнанні останнього покоління під наглядом професіонала, явно говорить на користь приватної практики.

Які види МРТ-дослідження пропонує клініка М-плюс в Києві

Варто зауважити, що концепція проведення дослідження залежить від типу та стадії захворювання, результати діагностичного дослідження обробляються в найкоротші терміни та можуть бути видані безпосередньо в руки, або надіслані на вказану електронну пошту.

Радіологія клініки М-плюс виконує МРТ за такими напрямками:

  • МРТ хребта
  • МРТ головного мозку та гіпофізу
  • МРТ голови
  • МРТ суглобів та кісток
  • МРТ черевної порожнини та органів малого тазу
  • МРТ судин
  • МРТ м’яких тканин
  • МРТ з контрастуванням

Можливий терміновий опис результатів, тобто до 1 години, стандартний термін описання складає до двох годин.

Безпечно та надійно

Завдяки найвищому рівню безпеки МРТ може бути рекомендованим навіть складним пацієнтам, а також дітям, в тому числі новонародженим, що робить його універсальним способом діагностування навіть тих станів, які не виявляють інші способи дослідження, наприклад:

  1. Тривалий біль в спині
  2. Сильний довготривалий головний біль
  3. Набряки та біль у суглобах
  4. Часті випадки втрати свідомості
  5. Оніміння кінцівок
  6. Порушення зору, слуху та мови

Як проходить процедура МРТ дослідження

Досліджуваного поміщають у спеціальну камеру, в якій він, чи вона, перебуває впродовж певного часу, необхідного для отримання даних. Лежати в камері МРТ потрібно не рухаючись, адже саме таке положення дозволяє отримати максимально точні результати.

Не для всіх знаходження в камері є психологічно комфортним, тому варто ознайомитися з умовами проходження дослідження напередодні, аби підготуватися морально та менше нервувати під час процедури. Проте, варто зауважити, що в руку пацієнтові вкладається сигнальна груша, стиснувши яку пацієнт може сповістити лікаря про те, що почувається недобре.

Що варто зробити перед процедурою:

  • Надати лікарю-рентгенологу, який проводить МРТ результати попередніх МРТ, якщо такі були
  • Зняти всі прикраси, годинник, гаджети, також залишити мобільний телефон, прослідкувати, щоб в кишенях не було магнітних карток і інших предметів
  • Слід відмовитися від їжі за 8 годин до проведення дослідження
  • За призначенням лікаря слід заздалегідь попіклуватися про очищення кишківника за допомогою проносних засобів чи клізми
  • Відмовитися від споживання продуктів, що сприяють надмірному утворенню газів